négy megye középiskolásai

2018.06.19. 07:50

Séta-táborban írnak, fotóznak a diákok

Idén is a Sobri Jóska kalandpark ad otthont négy megye középiskolás újságíró-palántáinak a táborozáshoz.

Tóth B. Zsuzsa

Vetélkedő a tavalyi táborban

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/ Napló

A tanév Sajtó és tanulás (Séta) programja keretében legjobban publikáló és fotózó Fejér, Vas, Veszprém és Zala megyei középiskolások érdemelték ki a háromnapos táborozási részvételt. Az immár sok éve hagyományos program során előadások és vetélkedők várnak a táborozókra az egyébként is sok élményt kínáló helyszínen.

A kedden kezdődő táborban különféle előadások várják a résztvevőket, és játékos elméleti vetélkedőn méretnek meg már az első estén.

Szerdán délelőtt szintén előadások lesznek, majd délután a már hagyományos, játékos ügyességi és sportvetélkedő várja a fiatalokat. Csütörtökön délelőtt egy előadáson vesznek részt, és interaktív filmkészítési feladatot kapnak majd.

Vetélkedő a tavalyi táborban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/ Napló

Az előadók között ott lesz Kővári Edit a Pannon Egyetemről, H. Tóth Tibor nyelvész, Jánossy Gábor rejtvénykészítő, illetve a Magyar Lapkiadók Egyesülete olvasásra nevelési bizottságának elnöke.

Bemutatkozik Fókás Andor sétás diák és Rozmán László újságíró, egykori sétás diák, valamint Juhász Bálint rádiós producer. A táborozók megismerkedhetnek az egyik televíziós kereskedelmi csatornát képviselő Hujder Zoltánnal, valamint Halász Sándor tanárral.

A kislődi Séta-táborban szerzett élményekről tudósításokat készítenek a diákok, a legjobb írások és fotók megjelennek lapunkban is. A tábor írását és fotóját készítő fiatal pedig külön elismerésben részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában