Alakulóülés

2017.09.24. 11:00

30 év után újra van Önkéntes Tűzoltó Egyesület Seregélyesen

A levéltár adatai szerint a Seregélyesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1901-től egészen az 1980-as évek végéig aktívan működött.

Szanyi-Nagy Judit

A német Schwäbisch Gmündtől 10 darab bevetési védőkabátot kapott a Seregélyesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Forrás: SÖTE

Ezt az aktív időszakot egy holtidőszak követte, amely azt jelentette, csaknem harminc éven át nem volt önkéntes tűzoltói egyesülete a településnek. Egy idő után felvetődött a gondolat Oláh Jánosnéban – az ő férje tűzoltóparancsnok volt – és Horváth Sándor polgármesterben, miszerint újra meg kellene alakítani az egyesületet. A gondolatot tettek követték: Oláh Jánosné felmérte, hogy lenne-e igény az egyesületre, és hogy kik lennének tagok. De azokat is felkereste, akiknek a családjában volt tűzoltó, vagy régi ereklyével rendelkeztek.

A német Schwäbisch Gmündtől 10 darab bevetési védőkabátot kapott a Seregélyesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Forrás: SÖTE

Az önkéntes egyesület alakulóülését nemrég tartották, amelyben a Fehérvári Tűzoltó Egyesület nyújtott segítséget. A megbeszélésen részt vettek még a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőségi tagjai. Kiemelték: az egyesület a közösséget is összekovácsolja.

A témák között felmerült többek között a tűzoltóautó-beszerzés és a működéshez szükséges alapképzések elindítása is. Az alakulóülésen a német Schwäbisch Gmünd tűzoltói tíz darab bevetési védőkabátot ajándékoztak az újonnan alakult egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában