Székesfehérvár

2017.09.23. 10:00

Tovább szépül a Salétrom utca

Folytatódik a Salétrom utca felújítása a következő hetekben. A bruttó csaknem 60,5 milliós beruházás munkaterület átadással elkezdődött a napokban.

FMH

Három ütemben valósul meg a Salétrom utca és a hozzá kapcsolódó közösségi tér felújítása Székesfehérváron. Első lépésként a József Attila utca 2. és a Németh László Általános Iskola közötti szakasz újult meg, a beruházást tavaly novemberben adták át. A második és a harmadik ütem összevonásával folytatódik az építkezés. Elbontják a töredezett aszfaltburkolatot, helyére térkő kerül mintegy 2900 négyzetméteren. Megújul a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezető rendszer is. A régi töredezett növényszegélyek és kiülők helyére különféle új padok kerülnek összesen 143 méter hosszan, és 240 négyzetméteren növények telepítésére is sor kerül. A bruttó 60 millió 325 ezer forint értékű beruházás kivitelezésére 75 napot biztosítanak a vállalkozónak. A Salétrom utcában az 1970-es évek óta nem történt számottevő fejlesztés – írja közleményében az ÖKK. Molnár Tamás önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: a beruházás régi adóssága a városnak, hiszen egy negyven éves felületet újítanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában