balesetet előzött meg

2019.03.19. 12:53

Rosszul lett a sofőr Abánál, de a vasúti jegyvizsgáló megállította a buszt

Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója személyesen fejezte ki köszönetét és adott át vezérigazgatói dicséretet Szabó Attila vezető jegyvizsgálónak, aki lélekjelenlétével és bátorságával megakadályozott egy balesetet, ezzel életeket mentett meg.

Feol.hu

Kerékgyártó József a MÁV-START vezérigazgatója (balra), és Szabó Attila vezető jegyvizsgáló

Forrás: MÁV Start

Balesetet előzött meg az a jegyvizsgáló, aki február 19-én a Székesfehérvárról Sárbogárdra tartó vonatpótló buszon teljesített szolgálatot. Szabó Attila Aba-Sárkeresztúr megálló előtt arra lett figyelmes, hogy a pótlóbuszt vezető sofőr – aki addig normál tempóban vezetett – a település belterületén indokolatlanul gyorsítani kezd, majd a busz elkezd az árok felé sodródni. A jegyvizsgáló a láthatóan zavart állapotú sofőr mellé lépett és a kormányt megfogva korrigálta az irányt, majd a buszt biztonságosan megállította. Gondoskodott arról is, hogy a sofőr a lehető legrövidebb időn belül orvosi segítséget kapjon: ő hívta ki a mentőket, akik a járművezetőt kórházba szállították. A busz összes utasa épen, egészségesen érte el úti célját, senki nem sérült meg.

Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója (balra), és Szabó Attila vezető jegyvizsgáló
Fotó: MÁV Start

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában