Ünnepség

2018.04.21. 13:31

Reményt, hitet adnak és tanítanak a 25 éves „Kézenfogva” Onkológiai Klubban

A Szabadművelődés Házában tartották jubileumi ünnepségüket a "Kézenfogva" Onkológiai Klub vezetői és tagjai.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kaposvár, Kecskemét, Komló, Pápa, Szekszárd, Tihany és Veszprém – csak néhány Fejér megyén túli helyszín, ahol a székesfehérvári onkológiai klubhoz hasonló szervezet működik. Szükség is van ezekre a klubokra: a tagok ugyanis mindnyájan érintettek (voltak) az emlődaganatos megbetegedésben; a diagnózis feldolgozásához és a küzdelemhez szükséges nagyfokú mentális, pszichés támaszt pedig nagyrészt itt, a sorstársaiktól kaphatják meg.

A helyi klub ezúttal fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte április 21-én A Szabadművelődés Házában, ahol hétfőnként a foglalkozások is helyet kapnak. A zenével, tánccal és irodalmi összeállítással tarkított ünnepségen kezdetben Östör Annamária egészségügyi- és sporttanácsnok köszöntötte a vendégeket, tolmácsolva Cser-Palkovics András polgármester és Székesfehérvár üdvözletét a klubnak. Mint beszédében fogalmazott: a klub tagjai reményt, hitet adnak egymásnak, de tanítják is egymást, többek között az egészségmegőrzés módjára, fontosságára.

Köszöntőt mondott még Cseh József onkológus főorvos, klubalapító, a Rák Ellen Fejér Megyében és Térségében Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke, valamint Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója is.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Habi Józsefné Terézia klubvezető megemlékezett a Rákbetegek Országos Szervezetének 1990-es alapításáról, illetve szólt arról, mekkora törést jelent egy nő életében az emlődaganat diagnózisa. Mint hangsúlyozta: a hölgyek ennek következtében nemcsak máshogyan képesek ellátni feladataikat otthon és a munkahelyükön, de nőiességük szimbóluma is veszélybe kerül.

– Sokan tévednek, amikor azt gondolják, elsősorban a betegségről beszélünk itt. Természetesen, ha valaki igényli, az is szóba kerül, de alapvetően az egészség áll a középpontban: egészséges ételeket készítünk, közösen tornázunk és jóízűeket beszélgetünk – mondta a klubvezető. Az ünnepi programban köszönetet nyilvánítottak a támogatóknak, de a többi között Jakab Károlyné Orsolya versmondó, Tolcsvay Béla előadóművész, valamint a Felicita Táncegyesület és a Kid Rock And Roll SE táncosai mutatkoztak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában