Kecses és kőkemény hölgyek

2018.09.26. 07:15

Ráckeresztúron is kipróbálhatták a piloxingot

Különleges élményben lehetett részük azoknak a vállalkozó kedvű lányoknak, asszonyoknak, akik Pruma Nikolett felhívására kipróbálták az új fitneszműfajt, a piloxingot.

Gajdó Ágnes

A helyi és környékbeli hölgyek a sportcsarnokban jöttek össze az edzésre

Fotó: Pruma Nikolett

Nikolett – aki nem mellesleg a második, 2010-es Székesfehérvári Versünnep győzteseként a kultúra területén is ott hagyta nyomait – tavaly ősszel a szülőfalujában rendezett egészségnapon különleges sporteszközöket mutatott be, amelyekkel minden izomcsoport megmozgatható. Idén ugyancsak újdonsággal állt elő: az Ercsi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével piloxingedzést tartott a ráckeresztúri sportcsarnokban. Az eseményen a cseh Adélka Hurníková és Mezei Eszter trénerek is felléptek. A rendezvényre Budapestről, Székesfehérvárról, Tárnokról, Érdről, Dabasról, Pázmándról is érkeztek érdeklődők, akik közül sokan rutinosan mozogtak együtt a dobogón táncoló-tornázó edzőkkel.

Mit is takar ez az új mozgásforma? A piloxing ötvözi a pilates, a boksz és a tánc elemeit, így igazán dinamikus mozdulatsort kell végrehajtani a pörgős zenére. Olykor úgy tűnik, mintha bokszolnának a lányok, máskor balerinákat megszégyenítő lábemeléseket végeznek. Arcukon felszabadult mosoly, hiszen a mozgás, a tánc stresszoldó hatású.

A helyi és környékbeli hölgyek a sportcsarnokban jöttek össze az edzésre
Fotó: Pruma Nikolett

Nikolett elmondta, hogy ez a fajta edzésforma javítja az állóképességet, növeli a rugalmasságot, fizikálisan, mentálisan is megedzi az embert. A huszonöt dekás speciális kesztyű a kar­izmok erősítésében segít.

– Bárkinek ajánlható a piloxing, a cél, hogy magabiztosak, kecsesek, energikusak, kőkemények legyünk – tette hozzá az oktató. A résztvevők pedig mindezt a gyakorlatban is megérezhették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában