NAGYLÓK

2017.11.22. 11:00

Közfoglalkoztatásban kiválóak, értéket teremtenek

Az önkormányzat képviselői rangos elismerést vehettek át a napokban a Belügyminisztériumban megtartott ünnepélyes díjátadón. A belügyminiszteri elismerést Nagylók Község Önkormányzata a közfoglalkoztatásban elért kiemelkedő eredményéért kapta.

V. Varga József

Tóth József (b), Hoffmann Imre, Buday Attila, Vörös Lászlóné és Feil László

Fotó: Belügyminisztérium

Miniszteri elismerésben ötvenegy önkormányzat, három önkormányzati nonprofit gazdasági társaság, öt országos közfoglalkoztatási programot megvalósító szervezet, valamint tizenhat olyan település részesült, ahol közfoglalkoztatásra szerveződött szociális szövetkezet működik.

Nagylók a miniszteri elismerő oklevél mellett hétmillió forint pénzbeli támogatást is kapott a közfoglalkoztatás továbbfejlesztésére.

Amint megtudtuk: az önálló mintaprogram alapján a kedvezményezett település a Start plusz 2017. program keretében nyújtott támogatásból legalább egy, de legfeljebb két hónapig tartó közfoglalkoztatást valósíthat meg. A foglalkoztatáshoz kapcsolódó bérköltséget a díjazáson felül kell tervezni. A belügyminiszter javasolja a nyertes önkormányzatnak, hogy a támogatást a közfoglalkoztatási programok hatékonyabb működtetéséhez szükséges nagy értékű tárgyi eszköz beszerzésére fordítsa.

A mezőföldi települést a díjátadáson Tóth József polgármester, Feil László önkormányzati képviselő, a Nagylóki Szociális Szövetkezet vezetője és Vörös Lászlóné szövetkezeti dolgozó képviselte. A díjat a küldöttség Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól és Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkártól vette át. Jelen volt az átadáson Buday László, a Fejér Megyei Kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának vezetője.

Tóth József (b), Hoffmann Imre, Buday Attila, Vörös Lászlóné és Feil László
Fotós: Belügyminisztérium

- A múlt évi belügyminisztériumi támogatásból új gazdasági portát alakítottunk ki – mondta el lapunknak Tóth József polgármester. – A tercián egy 240 négyzetméter alapterületű, korszerű – árapályos, gördülő növénytermesztő asztalokkal ellátott – növényházat építettünk. Aztán elkészült a szárító és aszaló üzem, idén szeptemberben pedig a munka is megkezdődött benne.

A Nagylóki Szociális Szövetkezet 2015-ben alakult, s pár hónapja kikerült a közfoglalkoztatási keretek közül, önállóvá vált, és az önkormányzati tagság mellett vállalkozási formában működik tovább.

A szárítóüzemben a szezon során 12-14 mázsa fűszerpaprikát dolgoznak majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában