Várprogram

2017.12.12. 18:27

Három kastély, egy vár – Új Nemzeti kastélyprogram indul 2018-ban

Az új Nemzeti kastélyprogramban és várprogramban összesen négy és háromnegyed milliárd forint szerepel a megyei fejlesztésekre.

V. Varga József

Nádasdladány, Nádasdy-kastély

Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

Amint már korábban beszámoltunk róla: a Nemzeti kastélyprogramban és várprogramban Fejér megyére vonatkozóan a dégi Festetics-kastély, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély és a nádasdladányi Nádasdy-kastély, valamint a Csókakői vár szerepel.

Mikorra várható a munkák megkezdése? – a Fejé Megyei Hírlap kérdéseire a Miniszterelnökségi Sajtóirodától kaptunk válaszokat.

Nádasdladány, Nádasdy-kastély
Fotós: FMH-archív (V. Varga József)

Jelenleg a generálkivitelezői tender van folyamatban a három kastély esetében, a kivitelezési munkák várhatóan 2018 elején kezdődhetnek meg. A vár régészeti kutatása befejeződött, jelenleg a tervezés zajlik – értesültünk az illetékesektől.

A program keretében arra törekszenek, hogy a kastélyok és a várak ne csak eredeti szépségüket nyerjék vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodjanak, hogy – adottságaikhoz igazodó módon – megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek, egyedi, unikális élményt nyújtva a látogatóknak. A program fő célja, hogy minden rétegében korszerű, 21. századi, fenntartható műemlékhasználat valósuljon meg.

Bővebben a Fejér Megyei Hírlap szerdai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában