emlékműsor

2018.09.22. 07:30

Mór is képviseltette magát a XXVII. Wekerlei Napokon

A Wekerlei Társaskör Egyesület szervezésében rendezték meg a XXVII. Wekerlei Napokat Kispesten. Wekerle Sándor szülőhelye.

Palocsai Jenő

A móri Edelweiss Táncegyüttes is fellépett Fotó: Fenesi András

Wekerle szülőhelyének, Mór városának bemutatkozására a rendezvény első napján került sor. A jelenlévők megtekinthették a Képző és Iparművészeti Szabadiskola megnyitóját, és bemutatkozott a Liederkreis Né­met Nemzetiségi Kamarakórus is a Társaskör pincegalériájában. Hiller István, az Országgyűlés alelnöke is megtisztelte jelenlétével az eseményt.

A móri Edelweiss Táncegyüttes is fellépett Fotó: Fenesi András

Wekerle Sándor szobrát Mór város képviseletében Fenyves Péter polgármester, Czachesz Gábor alpolgármester, valamint Buza Ernő, a Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos A­lapítvány elnöke koszorúzta meg. Elhelyezte a megemlékezés virágait a Brindisi Szent Lőrinc Borrend is, majd a Kamarakórus Kós Károly téri fellépése zárta az emlékműsort. A délutáni programokat az Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyüttes műsora nyitotta meg, majd Fenyves Péter köszöntötte az ünneplő közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában