Ösztöndíj

2018.01.18. 10:30

Három hónap a dán népfőiskolán

A Mezőföld Népfőiskolai Társaság programjában 18 év feletti, angolul jól tudó magyar fiatalok jelentkezhetnek ösztöndíjjal a dán (Velling) Vestjyllands Hojskolera.

V. Varga József

Dánia, Velling - szabadság, tenger, közösség

Fotó: Népfőiskola

A dán Vestjyllands Hojskole tavaszi kurzusa március 4-től június 2-ig tart – tudtuk meg a Mezőföld Népfőiskolai Társaság kapcsolattartóitól, Ács Sándornétól és Virág Zsuzsától. A kurzus fő célja: megismertetni a dán népfőiskolai szemléletet, betekintést nyújtani a 150 éves dán demokrácia mindennapjaiba, és megismertetni a fenntarthatósághoz vezető út gyakorlati tennivalóit. Azoktól, akiket Dániába küld a népfőiskola, azt várják, hogy hozzanak haza minden hasznos és értékes tudást, szemléletet és tapasztalatot, és kamatoztassák azt szűkebb-tágabb közösségük számára.

Dánia, Velling – szabadság, tenger, közösség
Fotós: Népfőiskola

Választható tárgyak: ökológia, színház, zene, festészet, kerámia, tánc, filozófia, dán nyelv, sport, természetjárás, konyhaművészet, fenntarthatóság. A jelentkezési határidő január 25. A pályázókat meghívják egy személyes beszélgetésre, melynek időpontja és helyszíne január 30., Kishantos. A dán népfőiskola: „Iskola az életért!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában