Felvonulás, jótékonyan

2017.09.21. 11:30

Díszes népviselet, lónyerítés, zene, tánc és esti bál Mátyásdombon

MÁTYÁSDOMB A közelmúltban rendezték meg Mátyásdombon azt a szüreti mulatságot, amely a Princess tánccsoport szervezésében és a 2016-os Fehérvár Szépe, Dudás Patrícia irányításával valósult meg.

Civil Tudósítónktól

htht

A Princess-lányok 13 órakor nyitották meg a rendezvényt magyar színekben; a művelődési ház udvarán lévő sátorban adták elő – a már a falunapon is bemutatott – mazsorett-táncukat. Ezt követően vette kezdetét a szüreti felvonulás, amely során a lovasok és a feldíszített lovaskocsik körbejárták az utcákat. A felvonulók érintették az Ady, a Petőfi, a Rákóczi, a Zrínyi és a Szabadság utcát is; a leglátványosabb a Fő utcán bemutatott koreográfia volt. A szervezők – a művelődési házhoz visszaérkezve – zsíroskenyérrel és fröccsel várták a lovasokat. A menetet sok érdeklődő követte, amelyhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a hétvégi felvonulás alatt szép idő volt: még a Nap is kisütött az amúgy borongósabb szombaton.

A bál 21 órakor kezdődött, az éjszakát szintén a Princess-lányok nyitották meg. Az este folyamán tombola és büfé állt a résztvevők rendelkezésére. A rendezvényt sokan támogatták, ki a belépő megvételével, ki tombolavásárlással. A büfében megtalálható termékek beszerzésében a helyi boltosok segítettek, de a tombola nyereményei között is voltak felajánlások, például fodrászutalvány, torta, vagy éppen tyúkok, kecskék és két hullámos papagáj. A termet Tilhof István polgármester biztosította.

A vendégek a bál alatt kivetítőn láthatták a tánccsoport tagjainak eddigi fellépéseit, valamint képeket is bemutattak.

Az estén volt még bolondmenyasszonytánc, illetve megjelentek a mai és a régebbi slágerek, mulatós zenék is. A remek hangulatot Kitlinger József és Lelkes Milán biztosította.

Hamarosan újabb programokkal állnak elő a hercegnők, és várnak mindenkit a településre!

DUDÁS PATRÍCIA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában