Az ultratávok amatőre

2018.04.21. 09:36

Lubics Szilvia tartott motivációs előadást a Hiemer-házban

Pénteken 18 órakor a Fehérvári Futótűz SE meghívására Lubics Szilvia, sokszoros magyar bajnok, háromszoros Spartathlon-győztes, számos rangos ultratávú verseny teljesítője tartott motivációs elő­adást a Hiemer-ház zsúfolásig telt báltermében – akit a város nevében Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntött.

Sági Zoltán

Telt házat vonzott a futónő pénteken a Hiemer-ház báltermébe

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Nem az eredményeit, hanem ha csupán az azok közül is kiemelkedőket vennénk maradéktalanul lajstromba, az is meghaladná e tudósítás terjedelmét, de a teljesség igénye nélkül párat mégis meg kell említeni ahhoz, hogy Lubics Szilvia teljesítményének egyedülálló voltát érzékelni lehessen.

A háromszor is megnyert Spartathlon távja például 246 kilométer, ahol pályacsúcsot is felállított, de az UltraMilano–San Remo 286 kilométerén is volt már első. A kétszer megnyert UltraBalaton a maga 212 kilométerével – ugyancsak pályacsúccsal – már szinte a kisebb erőpróbák között említendő. Szilvia „civilben” fogorvos, három fiú édesanyja, háziorvos férjével Nagykanizsán laknak. 2003 óta fut rendszeresen, mint amatőr sportoló. 2006 óta főként a maratoninál hosszabb távokat részesíti előnyben. Mint elmondta, a futás a mindennapjai részeként boldogsággal, szabadságérzettel és sikerélménnyel tölti el.

Telt házat vonzott a futónő pénteken a Hiemer-ház báltermébe
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A sportban elért kimagasló eredmények öröme mellett azonban legalább akkora megelégedést jelent számára az is, ha más embereket céljaik elérésében motiválni tud. Vallja: „a siker jobbára azon múlik, hogy akkor is kitartsunk, amikor mások már feladták”. A futónő a motiváció és organizáció terén is rendkívül aktív: blogol, járja az országot, előadásokat tart és könyvet ír. Bár hat nappal ezelőtt még a 104 kilométeres Korfu Mountain Trail sziklás terepén igyekezett a szó szoros értelmében életben maradni, két napja már a „Futás a Koraszülöttekért 2018” mozgalom promóciójával foglalatoskodott a Zala Megyei Kórház Gyermekosztályának vezetője felkérésére – tegnap pedig a bő százfős fehérvári hallgatósággal sikerült elhitetnie, hogy nincsen lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában