Már hatvanéves a műanyag játék

2018.09.24. 07:05

Legórandevú Sárbogárdon

Megvan, ugye? A legmenőbb Batman-film legóelemek felhasználásával készült. A Lego, a világszerte ismert dán építőjáték védjegyezett neve dicséretét meg nem szükségeltetik különösképpen hangsúlyozni.

V. Varga József

Nem csupán játék – ötletadó és képességfejlesztő

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A 10 éves Jákob Zoli régóta fűzte szüleit: hozzák össze Bogárdon a legóépítők első találkozóját. Kitartását siker koronázta: anyukája, Jákobné Tünde mozgósította az erőket – elsősorban férjét, Jákob Zoltánt –, és meghirdették a „kockák” randevúját. Lepsényi Izabellát sem kellett hosszan győzködni, szívesen vállalt részt a szervezésből, s melléjük állt Horváth István, a művelődési központ vezetője is.

Nem csupán játék – ötletadó és képességfejlesztő
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Azután barátok révén egy profit is meghívtak, nevezetesen a székesfehérvári Törzsök Gábort, a Balaton-Bakony Kocka Klub jeles tagját. Gábor számos építményét elhozta: járműveket, épületeket, megannyi csodát. Kisfilmet vetített és elévülhetetlen szenvedélyéről mesélt, bátorította a bogárdi srácokat: klassz dolgokat építettek, hoztak a találkozóra, csak így tovább. Mert legózni jó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában