nemzetközi mezőnyben

2018.09.23. 11:37

Lajoskomárom ezüstérmes lett az Entente Florale Europe versenyén

Az Entente Florale Europe versenyén, azaz az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén érdemelt ki ezüstöt Lajoskomárom.

Feol.hu

Még áprilisban tartottak sajtótájékoztatót az idén huszonötödik születésnapját ünneplő Virágos Magyarország nevű mozgalom újabb pályázati időszakáról. Itt az európai döntőbe jutó egyik települést, Lajoskomáromot képviselve Pirtyák Zsolt polgármester is megszólalt.

Fotó: MTÜ

Szombaton este hirdették ki a kategóriák győzteseit Tullamore-ban, Írországban.

A Város kategóriában hat jelölt volt, négy aranyat és két ezüstöt érdemeltek ki Európa különböző városai. A Községek, falvak kategóriában is szintén hat települést díjaztak; három város kapott arany minősítést, és öt település kapott ezüst minősítést, utóbbiak között szerepel Lajoskomárom. Két tematikus díjat osztottak még ki, ezek egyikét Veszprém városa érdemelte ki.

 

Vezető képünk az idén huszonötödik születésnapját ünneplő Virágos Magyarország nevű mozgalom április sajtótájékoztatóján készült. Itt az európai döntőbe jutó egyik települést, Lajoskomáromot képviselve Pirtyák Zsolt polgármester is megszólalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában