A kellemest a hasznossal

2018.09.25. 08:30

Kórusok és termelők töltötték meg a bakonycsernyei templomot

Kórus­találkozóhoz és evangéli­kus igehirdetéshez kapcsolódva tartottak helyi termékek vásárát a köz­ségben.

B. Kiss László

A képen a helyi szlovák hagyományőrzők kórusa

Fotó: Kadlecsik

Német, szlovák és magyar nemzetiségű kórusok részvételével rendezett kórustalálkozót a napokban a Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség. A kórustalálkozóhoz hagyományőrző vásár kapcsolódott, a helyi őstermelők által termelt terményeket, a csernyei ízeket is megkóstolhatták az oda ellátogatók.

A találkozó ötletét az adta, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház három nemzetiség tagjaiból adódik össze, mégpedig német, szlovák és magyar ajkúakból. Kultúrájuk békésen megfér egymás mellett és kölcsönösen gazdagítják közösségeiket. A rendezvényen, amely egy nyertes pályázat keretében valósulhatott meg, föllépett a Pusztavámi Német Nemzetiségi Énekkar, a Barcsi Német Hagyományőrző Egyesület kórusa, a Bakonycsernyei Szlovák Hagyományőrző Együttes, a Komáromi Evangélikus Kórus, valamint a Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség Örömhír énekkara.

A képen a helyi szlovák hagyományőrzők kórusa
Fotó: Kadlecsik

A dalok mellé Szarka Éva lelkész asszony szolgált igehirdetéssel. Szarka István esperes a közelgő zenei világnapra hívta fel a figyelmet az ötlet­adó Jehudi Menuhin szavait idézte: „Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek (…), a zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában