Polgárdi

2018.04.21. 09:00

Könyvtárlátogató óvodai aprónép

Az óvoda pedagógiai programjában fontos célként szerepel az irodalom megszerettetése, az olvasóvá nevelés alap­jai­nak lerakása már kisgyermekkorban.

V. Varga József

A Körte csoportosok is lelkesen lapozgattak Fotó: Kleer Ivett

Mindennek fontos része az irodalmi anyagok igényes válogatása, elsődleges forrásuk a magyar népmesék és mondókák világa – mondta el Nedeczky Istvánné, az Eszterlánc Óvoda vezetője. E művek a pedagógiai felhasználhatóságon túl is megőrizni való értékek, hiszen ebben él és ezen keresztül adható át az anyanyelv.

A Körte csoportosok is lelkesen lapozgattak Fotó: Kleer Ivett

A Kincses Kultúróvoda cím birtokosaként gondosan keresik az irodalmi gyöngyszemeket, törekszenek a gyerekeket is minél többször olyan helyzetbe hozni, ahol könyveket nézegethetnek, mert ne feledjük, a képeskönyv-nézegetés a játék egyik fajtája. Ennek hangsúlyozása a mai digitális világban elengedhetetlen. Éppen ezért évről évre, a költészet napja alkalmából a csoportok látogatást tesznek a városi könyvtárban, ahol az apróságok hangulatos környezetben ismerkednek a könyvek sokszínű tárházával. Szembesülnek a kölcsönzés folyamatával, majd év közben többször is visszatérnek a témahetekhez kapcsolódó kiadványok kölcsönzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában