infrastruktúra

2017.11.24. 09:20

Kislángi fejlesztések ma és holnap

Elkészült az élelmezési üzem felújítása, az óvoda energetikai megújítása a műszaki átadás fázisában van, jövőre az iskola, a tornaterem, a művelődési ház kerülhet sorra.

V. Varga József

Rumpler Tibor polgármester

Forrás: FMH archív

Folyamatos fejlődésről, gyarapodásról számolt be lapunknak Rumpler Tibor polgármester. Az elmúlt időszakban elkészült az élelmezési üzem felújítása, melyre 36 millió forint állami forrást nyertek. A támogatást a technológia fejlesztésére, átépítésére, a teljes infrastruktúra-váltásra fordították. Az önkormányzat a komplex fűtéskorszerűsítésre és a konyha szellőzőberendezésének kiépítésére további 8,4 millió forintot biztosított a költségvetéséből. Pályázatot nyújtottak be az étkezde bővítésére (80 fő), bíznak a sikerben, így teljes mértékben megoldódhat a településen a gyermekétkeztetés. Az óvoda energetikai felújítása a műszaki átadás fázisában van.

Rumpler Tibor polgármester
Forrás: FMH archív

A fűtésrendszert kondenzációs gázkazán beépítésével korszerűsítették, megújuló energiaforrásokat építettek be, a rezsiköltségeket szolár- és napelemrendszer teszi olcsóbbá. Az épület a felújítás, a lábazat-, fal- és födémszigetelés, illetve a háromrétegű üvegezésű nyílás-zárók beépítése által A+ besorolást kapott. Jövőre az iskola, a tornaterem és a művelődési ház energetikai felújítása kerülhet sorra. A közösségi ház megújításával a település arculatát tudják majd javítani. Fásítanak, gyermek- és felnőttjátszótér építését tervezik, pályáztak a bölcsőde kialakítására. Kisláng is bekerült az ivóvízminőség-javító programba, a tervezés zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában