Hetedhét Játékfesztivál

2018.05.23. 14:14

Két nap játékfesztivál, számtalan programmal

Hatodszor rendezik meg a május 26-27-ei hétvégén a Hetedhét Játékfesztivált a belvárosban. 

Bokros Judit

A sajtótájékoztatón a szervezők ajánlották a fesztivált

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A gyermeknapi Hetedhét Játékfesztiválról szerdán beszéltek részletesen a szervezők a Városház téren. Brájer Éva alpolgármester úgy fogalmazott: a rendezvény már hagyománnyá vált, annak keretében a művészet kiköltözik az utcára, hiszen a szakmai hátteret a Hetedhét Játékmúzeum adja.

Nagy Veronika muzeológustól megtudtuk, hogy „állati jó” fesztivált szerveznek, mert az idei kifejezetten az állatokra épít. A hétpróba feladatai ezúttal egy múzeumi Teddy maci kereséséhez kapcsolódnak.

Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője a hétpróbát kiegészítő utcai, színpadi programokról beszélt. Megemlítette a bábelőadásokat, illetve Manyi néni varrodáját is, ami kiköltözik a belvárosba.

A sajtótájékoztatón a szervezők ajánlották a fesztivált
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Újdonság, hogy a fesztiválon belül valósul meg a Vörösmarty Színház által támogatott adománygyűjtés, amelynek kitalálói Váradi Eszter Sára színművész és Németh Mariann. Váradi Eszter Sára elmondta: ismét a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ számára gyűjtenek, s minél több felajánlást kérnek, mert nemes célt szolgálnak. Az akció már elkezdődött, az adományokat a színházban lehet leadni. A színésznő Keller János és Kerkay Rita színművészekkel közös műsort ad vasárnap délben.

A gyermekvédelmi központ igazgatója, Deresné Tanárki Mária kifejezte örömét, hogy a jótékonysági akció a városi gyermeknap része lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában