Szépül a város

2018.09.21. 13:21

Két felújított utcát is átadtak pénteken Fehérváron

Két utca – a Szabadkai és a Dobsinai – felújított szakaszának műszaki átadását tartották pénteken a területileg illetékes önkormányzati képviselő jelenlétében.

B. Kiss László

A Szabadkai utca átadása

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári Szabadkai utca felső szakaszának felújítása több mint 60 millió forintba került. A munkák során kicserélték a vízvezeték hálózatot, a korábbi fedett beton árkot 40 centi átmérőjű csapadékcsatornával váltották ki. Az utcát újraaszfaltozták, a járdát térkővel burkolták.

A Szabadkai utca átadása
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A műszaki átadáson, ahol jelen volt Dienesné Fluck Györgyi, a városrész önkormányzati képviselője, elhangzott, hogy a közművek esetében kötelező védőtávolságok megteremtése miatt az utca növényzetének egy része áldozatul esett. Arra nincsen mód, hogy a fákat az utcában pótolják – hangzott a válasz a Hírlap kérdésére –, így az ültetést a város más helyén végzi majd el a Városgondnokság.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A műszaki átadás alkalmával, a helyszínen tartott sajtótájékoztatót követően egy, az utcában lakó hölgy szólította meg a képviselőt. „Hát akkor véget ért az útépítés! Már szokatlan volt arra ébredni, hogy nem dolgoznak az utcában” – újságolta az asszony.

A Dobsinai utca átadása
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Dobsinai utca három ágából kettőben újították fel a burkolatot, illetve a csapadékcsatornát 35 millió forintért – tudtuk meg Östör Annamária önkormányzati képviselőtől. Az utcában a padka és a kapubejárók még nem készültek el, ezeket a következő egy hétben – a lakókkal egyeztetve – készítik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában