könnyebb munkába járás, nagyobb turizmus

2018.03.22. 16:13

Kerékpárutak épülnek Fejér megyében

Több mint 5 kilométernyi kerékpárút épülhet a közeljövőben egy nagyszabású projektnek köszönhetően. A munkába járás segítése és a turizmus fellendítése a cél. 

S. Töttő Rita

„Ezerrel pörögnek a kerékpárutak” – fogalmazott Virányiné Reichenbach Mónika, Pázmánd polgármestere az elkövetkezendő időszak bicikliútjainak fejlesztésével kapcsolatosan. Mint kiderült, európai uniós támogatással valósulhat meg hamarosan a Pázmándot Kápolnásnyékkel összekötő kerékpárút. A cél egy „hatékonyan működő, összefüggő kerékpáros úthálózat megvalósítása, melynek legfontosabb lépcsőfoka egy összekötő, a térségi céloknak leginkább megfelelő gerinc úthálózat kialakítása, amelynek első lépéseként kerül megvalósításra a két települést összekötő, az M7 autópálya felett átívelő közlekedési szempontból biztonságosabb útszakasz fejlesztése” – áll a közleményükben. Pázmánd és Kápolnásnyék közösen valósítja meg a projektet, melyhez 320 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el.

A tervek szerint a nyomvonalat a 811. főút mentén alakítják ki, Bicske – Felcsút – Alcsútdoboz – Vértesacsa – Lovasberény – Vereb – Pázmánd –Kápolnásnyék útvonalon. Ezenkívül a jövőbeni kerékpárút nyomvonala kapcsolódik majd a Velencei-tó körüli kerékpárúthoz, és közvetlen elérést biztosít Székesfehérvár felé. A kerékpárút kialakításával nem csak a munkába járás válhat hatékonyabbá, de a turizmus fellendítése is nem titkolt cél. Első ütemben a Pázmánd-Kápolnásnyék szakasz kialakítását tervezik. Azon belül is a hangsúly azon volt és van, hogy az M7 autópálya felett kialakítsanak egy olyan közlekedés biztonsági szempontból elfogadható kerékpár hálózati elemet, amelynek megépítésével kikerülhetővé válik a kerékpározók számára a 42. kilométernél található autópálya le- és felhajtó. A tervek szerint a 2019-es év végéig készülnek el a tervezett nyomvonalak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában