Pártolói jegy is vásárolható

2018.09.26. 07:20

Jótékonysági bált szerveznek Sárszentmihályon Virág gyógyulásáért

Turbucz Virág 2012 óta küzd daganatos betegséggel. Részint a sárszent­mihályi kötődésű, 26 éves fiatalasszony, részint a helyi iskolát és óvodát segítő alapítvány javára szerveznek jótékonysági bált a helyiek.

Majer Tamás

Virág (középen) számára már nyáron is gyűjtöttek a faluban, továbbra is mellette vannak

Fotó: a szervezők

Virág az évek során több műtéten esett át, kapott immun-, kemo- és sugárterápiát is. Előbbi viszont felborította a hormonháztartását.

Több áttétet is megállapították nála az orvosok. Története Adománygyűjtés nevű közösségi oldalán részletesen olvasható.

– Idén februárban megtudtam, hogy létezik egy nagyon jó alternatív terápia: a Gerson-terápia, amely megerősíti az immunrendszert, és önmaga legyőzi az én esetemben a rákot és a pajzsmirigy-­alulműködést. Rögtön tudtam, hogy ez lesz az a csoda, amire mindig is vágytam. Éreztem, hogy ez az én utam. Ez az egyetlen esélyem, hogy végleg meggyógyulhassak, és ne újuljon ki többet a rák – írja az oldalán Virág, ahol ő maga is kéri, gyűjti az anyagi tá­mogatást.

Virág (középen) számára már nyáron is gyűjtöttek a faluban, továbbra is mellette vannak
Fotó: a szervezők

A bált szervező Bioszféra Baráti Családok vezetője, Némethné Geosits Márta közlése szerint legkevesebb heti 40 ezer forintra van szüksége Virágnak csak a Gerson-terápia fenntartására. Ezt családja saját erőből, számos más kiadás mellett nem győzi. Több nyári, sikeres gyűjtés után újfent e visszatérő költség fedezésében kíván segíteni neki a közösség. Remélik, egyre többen és többen csatlakoznak hozzájuk.

A bál egy szombat estén, az október 20-án kezdődő, ünneppel teljes hosszú hétvégén lesz. Este hét órakor indulnak a programok a közösségi házban. Kocsán István helyi muzsikuson kívül a JAM együttes két gitárosa és Zsigmond Lala énekes is fellép. A vacsoráról gondoskodnak a szervezők. Belépőt közvetlenül a szervezőktől és a helyi általános iskolában lehet vásárolni, 2500 forintért. Emellett 500 és 1000 forintos pártolói jegyeket is értékesítenek, vagyis aki nem ér rá bálozni, az is részt vehet a közösségi segítségnyújtásban.

A bevételből a szervezők Turbucz Virág terápiája mellett a Sárszentmihályi Gyermekekért Alapítvány működését is támogatásban részesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában