Megújulás

2017.09.23. 11:30

Öt iskola fejlődik a bicskei és a gárdonyi járásokban

BICSKE A Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában mint az egyik, fejlesztés előtt álló intézményben tartottak tegnap sajtótájékoztatót öt környékbeli iskola nyertes pályázatát illetően.

Szanyi-Nagy Judit

A bicskei iskolában 2015-ben cserélték a nyílászárókat

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában 77,1 millió forint, a Csabdi Petőfi Sándor Általános Iskolában 25,7 millió forint, a felcsúti Endresz György Általános Iskolában 126,9 millió forint, a csákvári Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában 24,1 millió forint, a gárdonyi Gárdonyi Géza Általános Iskolában pedig 130,2 millió forint értékben valósulnak meg fejlesztések a következő években, kezdve a tornatermek átalakításától a bútorbeszerzésen át a kazánok cseréjéig.

- Hiszek abban, hogy a megújuló intézmények nemcsak infrastrukturálisan, de módszertanilag is fejlődnek: a fejlesztéseknek köszönhetően a kollégák a legmodernebb pedagógiai szemlélettel formálhatják a gyermekek életét – mondta Török Szabolcs tankerületi igazgató.

Pálffy Károly, Bicske polgármestere, Török Szabolcs tankerületi igazgató és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (b-j)

A sajtótájékoztatón Tessely Zoltán, Fejér megye országgyűlési képviselője a köznevelésről változásáról, mai helyzetéről beszélt. – Kötelező óvodáztatás három éves kortól. Ha ezt valahol nem kell magyarázni, az Bicske: jó, ha már ilyen fiatalon megfelelő közösségben nevelődnek a hátrányos helyzetű gyermekek – emelte ki többek között a képviselő.

Pálffy Károly, Bicske polgármestere a tankerületek és az önkormányzat összefogásának fontosságát hangsúlyozta, továbbá kiemelte

azt is; elengedhetetlen, hogy a gyermekek a 21. századnak megfelelően, jó körülmények között tanulhassanak.

Gárdony polgármestere, Tóth István elmondta, egyetért a Tessely Zoltán által elhangzottakkal, kiemelve:

- 2006-ban az önkormányzat képviselő-testületének még arra kellett koncentrálnia, hogy ki tudja fizetni a minimális költségeket – például a pedagógusok bérét -, ahelyett, hogy új táblára, kazánra és ablakra költötte volna a rendelkezésre álló összeget.

A bicskei iskolában 2015-ben cserélték a nyílászárókat
Fotós: Szanyi-Nagy Judit

Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere beszédében az életpályamodellt méltatta, hangsúlyozva, hogy ez hosszú távon kiszámíthatóvá teszi a pedagógusi életet. Mindemellett kiemelte azt is, hogy az iskola a kis településeken oktatási és közösségi térként egyaránt szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában