Tánc a végtelenbe és tovább!

2018.09.20. 11:30

Még nincsen egy éve, hogy megalakult az Infinity Dance, mégis sikeresek

Egy-egy tánc közti szünetben könnyen kivehető a piros alapú pólóra írt fekete felirat: Infinity Dance.

Szanyi-Nagy Judit

Ősszel, egy fűtetlen épületben kezdték a próbákat, már akkor is Kiss Roberta (fehér pólóban) vezetésével. S bár kezdetben a fiúk voltak többségben, mára a lányok vették át az „irányítást”

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– Igazából új pólókat szeretnénk készíttetni, de még grafikust is keresünk, aki megtervezi a logónkat – szabadkozik Kiss Roberta táncoktató, az Infinity Dance (magyarul: végtelen tánc) nevű alapi csoport vezetője. Felesleges ezt tennie – oszlatjuk el benne a kételyeket –, hiszen a fiatalok lelkesek, korukhoz képest ügyesen mozognak, és persze a póló is jól áll rajtuk. Arról nem is szólva, hogy a textilt a megalakulást követő ötödik hónapban már meg is rendelték a gyermekeknek, az önkormányzat támogatásával.

A szakképzett táncoktatóval leginkább hiphop stílusban táncolnak

– Hatéves korom óta hiphop táncolok, versenyzőként országos és nemzetközi megmérettetéseken is részt vettem már. Jelenleg óvodapedagógusnak készülök – ismerkedünk meg az eredetileg Békés megyéből Alsószentivánra érkezett Robertával. Jól olvassák: a lány eredetileg a szomszédos településen él. Az Infinity Dace csoportjában leginkább a tizennégyes szám az állandó, maguk a tagok cserélődnek, többek közt a kitartástól függően. Ezért lehetséges náluk az évközi tagfelvétel is, mellyel az új tag – amennyiben későn csatlakozik – vállalja, hogy előfordulhat: kimarad egy-egy fellépésből.

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Pedig a tavaly októberben megalakult csoport Alap mellett Mezőszilason és Sárbogárdon is többször szerepelt már, nagy sikerrel. Hogy jobban összeszokjanak, augusztusban négynapos tábort tartottak. Itt nemcsak kézműves-foglalkozások és sorversenyek voltak, de a résztvevők négy táncot is megtanultak, melyeket előszeretettel mutatnak be próbáikon is. S ha úgy adódik, közösen is ünnepelnek: a halloweeni, karácsonyi és születésnapi ünnepségeken túl havonta egyszer közösségépítő foglalkozást tart nekik az oktató. Ezekre az alkalmakra az alapi kultúrházat szokták megkapni, egyedül a próbák idején kell fizetniük a bérlésért. Hírük pedig megyeszerte egyre jobban terjed, hiszen Alsószentivánról és Mezőszilasról is érkeznek táncos kedvű ifjak, akik – a próbán jelen lévő édesanyák elmondása alapján – maguk választották ezt a délutáni elfoglaltságot.

Ősszel, egy fűtetlen épületben kezdték a próbákat, már akkor is Kiss Roberta (fehér pólóban) vezetésével. S bár kezdetben a fiúk voltak többségben, mára a lányok vették át az „irányítást”
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

 

A jelenlegi menetrend szerint a próbák szerda és csütörtök késő délután zajlanak, hogy mindenki időben Alapra érjen. A legidősebb (14 éves) tag ugyanis már középiskola mellett vesz részt az Infinity Dance életében. S hogy miért szeretik ennyire a tánccsoportot a – jelenleg zömében lányokból álló – gyermekek? Talán azért, mert Roberta szívét-lelkét beleadja a táncoktatásba, látszik, hogy a hozott koreográfiára nem kevés időt szán. Ha kell, az egyes lépéseket többször is megmutatja, és segít annak, aki ezt igényli. Egyénileg és csoportosan is foglalkozik a gyerekekkel, figyelembe véve, hogy mást igényel egy második és egy nyolcadik osztályos tanuló.

A próbák során technikákat is tanulnak, szoktak akrobatikázni, nyújtani, de van, hogy „csupán” a kisugárzásra össz­pontosítanak: a mimikára, a testtartásra, arra, mire kell tánc közben figyelni. – Nehéz, mert nagyon elevenek, s a kisebbek rendszerint akrobatikázni szeretnének, a nagyobbak pedig táncolni – mondja Roberta –, de úgy érzem, eddig mindent sikerült megoldanunk. Közösen. Csapatként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában