Kastély Óvoda és Bölcsőde

2018.05.23. 10:21

Idén bölcsőde indul, jövőre új iskola épül Felcsúton

Jóváhagyta a Kastély Óvoda és Bölcsőde alapító okiratát a testület, és az új iskoláról is döntöttek.

Zsohár Melinda

A keddi képviselő-testületi ülést Mészáros László alpolgármester vezette. Mészáros Lőrinc lemondása után változatlan irányok mentén folyik tovább a munka – hangsúlyozta a testület s a távozó polgármester. Az alpolgármester szintén társadalmi megbízatásban látja el teendőit, s a jelenlegi információink szerint a Fidesz-KDNP színeiben indul a polgármesteri címért az augusztus 12-i időközi választáson.

Több beszámolót is elfogadott a testület az önkormányzat működésével összefüggésben, valamint meghatározták az idei igazgatási szünet időtartamát. A nyári szünet július 30.–augusztus 21. között lesz, ám ekkor is ügyeletet tartanak a köztisztviselők, s a halaszthatatlan ügyek intézése nem szenved csorbát. Az időközi választás bonyolítása úgyszintén a törvényben előírtak szerint folyik le, a helyi választási iroda teszi a dolgát. A téli szünet december 20.–január 4. közé esik a határozat szerint.

A Kastély Óvoda remélhetőleg már idén ősztől bölcsődeként is működik. Az átszervezéssel többcélú intézményként szolgálja a helyieket, illetve a környékbeli anyákat, akik szeretnének hamarabb visszatérni a munka világába. A képviselők elfogadták az alapító okiratot, s határoztak az óvodai-bölcsődei konyha bővítéséhez szükséges eszközök beszerzéséről.

Az építendő új általános iskola kapcsán együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Székesfehérvári Tankerületi Központtal, valamint a Nemzeti Sportközpontokkal. Ez utóbbi szervezet készíti elő a megvalósítást, a kivitelező kiválasztását. A tervek szerint legkorábban jövő szeptemberre készülhet el az iskola, állami beruházásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában