"... mert közös a világunk"

2018.04.25. 13:20

Flashmobot adtak elő az esélyegyenlőségért az Arany János Iskola diákjai

Akik szerdán fél 11 óra körül az Alba Plaza előtt sétáltak, csupa kék zászlójú fiatalt láthatott kuporogni nagy csoportokban az árnyékban.

Tringli Alexa

Fotó: Tringli Alexa/FEOL

13-14 éves fiatalokból álltak a csoportok, akik az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI tanulói. Ahogyan a nap is egyre feljebb hágott, úgy nőtt a gyerekek izgatottsága is. Majd 11 órakor egyikőjük köszöntötte a nézőket, és belevetették magukat a táncba. Kék, csillogó zászlóikkal úgy játszottak, akár a mazsorettesek, kiváló összhangban működtek együtt.

A flashmob egy háromnapos tematikus program megnyitója volt, melyet a gyógypedagógiai intézmények, az önkormányzat, a civil-, valamint az üzleti szféra szereplőinek adtak elő a diákok. Szerdától péntekig a diákok parkgondozásban vesznek részt, virágokat ültetnek, padokat festenek, és kvízjátékokat töltenek ki a környezettudatosság jegyében. Pénteken a Spanyolországban szakmai gyakorlatot végzett virágkötők kapnak oklevelet, valamint A fenntartható környezet témakörében rendezett rajz- és makettkiállítást értékelik a Szakiskola Seregélyesi úti telephelyén,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában