Felsőoktatási expó és állásbörze

2017.10.16. 16:29

Hétfőn felsőoktatási expót, kedden állásbörzét rendeznek Fehérváron

Harmadszor rendezték meg hétfőn Székesfehérváron az Alba Regia felsőoktatási expót, melyen a duális képzésben részt vevő cégek is ott voltak.

B. Kiss László

Nem kell már más városba elmenniük tanulni a fehérvári fiataloknak ahhoz, hogy versenyképes diplomát szerezzenek és megismerkedjenek a legmodernebb technológiákkal. Három felsőoktatási intézményünk is van, az országban a legmagasabb béreket itt fizetik, és több olyan cég is található a városban, amely élen jár az innovációban – mondta el beszédében Cser-Palkovics András polgármester, amikor az Alba Regia Sportcsarnokban megnyitotta hétfőn a harmadszor megrendezett felsőoktatási expót. Szántó Zoltán, a Corvinus egyetem rektorhelyettese a megnyitó alkalmával arról beszélt, hogy a Corvinus már a harmadik tanévnek „fut neki” Fehérváron. A budapesti székhelyű egyetem csak itt indít duális képzést gazdálkodás-menedzsment, illetve pénzügy-számvitel szakokon. Az országban egyedülálló a sportközgazdász képzés és újdonság a nappali tagozatos turizmus szak – hangzott el.

Új színfolt lesz a fehérvári felsőoktatás palettáján szeptembertől a művészeti szakon belül a musical énekes szakirány – ezt már Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora mondta el. aki az intézmáényről szólva kiemelte, hogy a náluk végzett hallgatók mintegy 93 százaléka igen rövid idő alatt talált munkát. A lemorzsolódás ugyanakkor 10 százalék alatt van az intézményben.

Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja a felsőoktatási expo megnyitóján résztvevő több száz diákot azzal a fordulattal hökkentette meg a megnyitón, hogy kijelentette: ne jelentkezzenek a karra. Legalábbis az ne, aki nem mérnök akar lenni, nem normál vagy duális képzésben tanulna, és hallhatóként nem akar akár havi 100-120 ezer forintos jövedelemet.

Kedden állásbözre lesz a sportcsarnokban

Október 17-én, 10 és 17 óra között állásbörzét rendez az Alba Regia Sportcsarnokban a Fejér Megyei Hírlap. A programon az álláskeresők személyesen ismerhetik meg a munkatársakat kereső cégeket, a közvetlen találkozás jobb lehetőségeket kínál mindkét félnek egymás megismerésére. Jelen lesznek továbbá a munkaközvetítő irodák és a továbbképzésben dolgozó vállalkozások is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában