Elismerés

2018.04.21. 08:31

Fejér megyei tűzoltót díjaztak szolgálataiért

Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára április 20-án, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen.

Katasztrófavédelem

Fotó: Jóri András – BM OKF

A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat. Kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül Pintér Sándor belügyminiszter A tűzoltóság napja alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Szabó János tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetőjének.

Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, és a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első – hangsúlyozta beszédében Kontrát Károly, államtitkár az ünnepségen. Mint kifejtette, a rendőrök és tűzoltók munkája kiváltja a magyar emberek elismerését, megelégedését. A hivatásosok veszélyes feladatokat vállalnak, de a veszélyt fölülírja a hivatástudat és az elszántság, amivel minden nap hazájukat szolgálják az egyenruhások.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül A tűzoltóság napja alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Szabó János tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetőjének.

Fotós: Jóri András – BM OKF

Szabó János tűzoltó főtörzsőrmester 1982-től tizenöt éven át az egykori Fejér Megyei Tűzoltó-parancsnokság műhelyvezetőjeként dolgozott, majd 1997-ben szerelt fel hivatásos állományba gépjárművezetőként. Feladatait nagy alapossággal és figyelemmel hajtja végre. Kedves, megnyerő egyéniség, ebből következően munkatársaival jó kapcsolatot épített ki. Szakmai ismeretei mind elméleti mind gyakorlati téren alaposak. Szolgálati feladatainak kiemelkedő teljesítéséért, munkakörében elért kiváló érdemeiért az elmúlt évtizedekben több alkalommal részesült vezetői dicséretben. 2017 novemberében a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött húsz éves szolgálata és eredményes munkája elismeréseként Tűzoltósági Szolgálati Jelet vehetett át.

Fotós: Jóri András – BM OKF

Április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában