Csákvár, Pyrbaum

2018.05.19. 11:00

Egy ifjúsági futballmérkőzéssel kezdődött a harmincéves barátság

A testvérvárosi kapcsolat fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az elmúlt hét végén a németországi Pyrbaumban a két település.

Borsányi Bea

Guido Belzl Pyrbaum és Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere az ünnepségen

Forrás: Önkormányzat

A tízfős küldöttség és a csákvári Evangélikus Kórus Illés Szabolcs polgármester vezetésével ebből az alkalomból utazott Németországba, ahol több programon is részt vettek.

A jubileumi évfordulós ünnepségen Illés Szabolcs köszöntőbeszédében kiemelte: a barátság olyan, mint a haza. Köszönetet mondott polgármester elődeinek, mindkét település korábbi és jelenlegi képviselőinek, civil szervezetek tagjainak, Csákvár és Pyr­baum evangélikus gyülekezetének és a települések szorgos polgárainak, akik részt vállaltak ezen értékes partneri kapcsolat fejlesztésében és kiépítésében az elmúlt három évtizedben.

Guido Belzl Pyrbaum és Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere az ünnepségen
Forrás: Önkormányzat

A kapcsolat 1984-ben a TSV Pyrbaum ifjúsági labdarúgócsapatának látogatásával kezdődött, és a következő évben a Csákvár TK pyrbaumi viszontlátogatásával folytatódott.

Ez a két találkozás alapozta meg a későbbi partnerkapcsolatot, amelyet a hivatalos testvérvárosi dokumentum aláírása után, 1988. október 29-én szentesítettek.

A csákvári küldöttség Neumarktban meglátogatta a Maybach Múzeumot, szombat délután pedig az Evangélikus Kórus adott koncertet.

Vasárnap istentiszteleten vettek részt, ezzel zárult a hivatalos program, amely szeptember végén Csákváron folytatódik majd. Ekkor viszonozzák a pyrbaumiak a mostani látogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában