Plakátok, ételek, szemléletes eszközök

2018.03.19. 18:30

Egészségdélutánt tartottak a cecei általános iskolában

A szociális segítő tevékenység fejlesztése pályázat keretében, az influenza és egyéb légúti betegségek még forrongó időszakában, egészségdélutánt tartottak az iskolában, a helyi egészségvédelmi iroda támogatásával.

Király László, V. Varga József

Fotó: iskola

Az általános iskola, mint ökoiskola, élen jár az egészséges életre és életmódra való nevelésben – emelte ki Szabóné Várady Katalin igazgatóhelyettes és Tornócziné Bondor Csilla iskolai koordinátor a projekt kapcsán. A gyerekek minden tanévben számos beszélgetésen, tanácsadáson vesznek részt, amelynek egyik fontos állomása volt a mostani délután. Az energiaitalok káros hatásairól Burián Attila háziorvos tartott előadást, és beszámolt az ezzel kapcsolatos legújabb kutatási eredményekről is.

Szemléletes plakátok készültek a témában
Fotó: Az iskola

A csoportok plakátokat készítettek a témához illeszkedve, majd egészséges ételeket készítettek, és persze jóízűen el is fogyasztották azokat. Egy falubeli társaság zöldséges szendvicsekkel örvendeztette meg a diákokat. A pályázat megvalósítói szemléletes eszközök bemutatásával is alátámasztották mondandójukat: a speciális szemüvegek a drogok, hallucinogén anyagok, valamint az alkohol káros hatásait szemléltették. A gyakorlatban érzékeltetve, hogy mindezek hogyan befolyásolják az önkontrollt és az észlelési folyamatokat. A dohányzás egészségromboló hatásait egyedi babán keresztül mutatták be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában