Erős Pista

2017.10.17. 11:00

Simon Dániel Attila csak év eleje óta eszik extrán csípőset, mégis legyűrt mindent

Egy múlt hétvégi budapesti csilievő bajnokságon győzedelmeskedett a szakállas fiatalember, aki 2,5 millió Scoville értékű paprikákat gyűrt maga alá – majdnem azt mondtuk, játszi könnyedséggel, de azért a bajnoki címért, mint kiderül, meg is kell szenvedni.

Kocsis Noémi

A magyar csilievő bajnok Simon Dániel Attila a versenyt szervező Diczkó Lászlóval együtt örült a méltán szerzett dicsőségnek

Forrás: Internet

Ha azt mondjuk, hogy a netes enciklopédia szerint a világ egyik legerősebbjének számító indiai paprika 1,04 milliós értékkel bír a paprikák csípősségét mérő Scoville-skálán, még nem mondtunk semmit. Ilyen csípősségű paprikákat a csilievő bajnokok valószínűleg reggelire fogyasztanak, mert a múlt hétvégi fővárosi, egy honi termesztő manufaktúra vezetője által meghirdetett bajnoki versenyen a 2,2 milliós vagy afeletti gyilkos mérgek bekebelezése sem volt unikum.

- A csípős szárnyat régóta imádom, az első versenyemen, ahol ilyeneket kellett enni, második lettem – mondja a Budapesten informatikusként dolgozó Dániel, de rögtön hozzá is teszi: ami a családi hátteret illeti, bizony „fel kell kötni a gatyát”, mert az első megmérettetésre őt elkísérő apukája, ha már úgyis ott volt, beszállt a mérkőzésbe és a „gyerek” mögött a még dobogós harmadik helyen végzett...

- Igazából a nagybátyám mutatott gimnazista koromban csípős dolgokat, konkrétan az Erős Pistával kezdtünk. Ahhoz képest most már ezerszeres értékekkel versenyzek. Extrán erős dolgokat viszont csak az év eleje óta eszem, azt is annak eredményeként, hogy újévi ajándék gyanánt a főnököm egy kis üveg 1 millió Scoville-es csiliszósszal lepett meg. Azt dobálgattam a levesekbe, így szépen, lassan hozzászokott a szervezetem a csípősséghez.

A magyar csilievő bajnok Simon Dániel Attila a versenyt szervező Diczkó Lászlóval együtt örült a méltán szerzett dicsőségnek
Forrás: Internet

Az erőspaprika-evő versenyeknek a tengerentúlon nagy hagyománya van, ahogy az ezekről a neten keringő videók nézésének is, az emberek szívesen borzonganak az égő szájjal harákoló versenyzők élet-halál tusáján. Hiába itták pohárszámra a semlegesítő hatású tejet, a verseny végére bizony Dani is azt érezte, mintha harmadfokú égési sérüléseket szenvedett volna szájüregileg.

- Az igazi fájdalom azonban később, éjszaka jött, mikor az összeégettség érzése elérte a gyomromat. Nem sokat aludtam, az biztos. De az ember mégis feláll és tovább megy, a következő versenyre.

Simon Dániel ugyanis szeretne rutinos fájdalomküszöbfeszegető-csilievő versenyzővé válni. Mint mondja, túlzásba vinni nem szabad, a szervezet tiltakozik – de azért a hűtőjében egy teljes polc most is tele van a legerősebb Habanerókból (ilyenekből kellett a versenyben 5 perc alatt minél többet megenni) kevert szószokkal. És várja, hogy a következő versenyen ennél csak csípősebbek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában