Fehérvári BBQ siker

2017.10.21. 08:00

A briteket és olaszokat maguk mögé utasítva lettek elsők Gergőék

Székesfehérvári és velencei gasztrosiker született az első magyarországi hivatalos pontszerző és pénzdíjas barbecue versenyen. A Master Series Sanctioned Contest fődíját megyei fiatalok nyerték el.

Tóth Sándor

Turanitz Gergelyék a győzelemnek köszönhetően részt vehetnek a barbecue világbajnokságon

A csapat és a nemzetközi kulináris vetélkedés hátterében ezúttal ne keresse senki sem a volt szovjet titkosszolgálatot. A fődíj elnyerői egy fiatal testvérpár, Turanitz Katalin – Katka és Turanitz Gergely – Gergő, akik a barbecue b-jével egészítették ki keresztnevük kezdőbetűit, így lett belőlük KGB BBQ. Csapatuk további oszlopos tagjai a szintén fehérvári kötődésű Loncsár András és Lencsés Zoltán. A testvérpár életéhez szorosan hozzátartozik a gasztronómia, Fehérváron és Velencén is üzemeltetnek éttermet. Csapatuk a verseny ezer eurós fődíja mellett szabad kártyát kapott a 2018-as BBQ világbajnokságra az USA-ba. A világ legjelentősebb, több mint 20 ezer taggal rendelkező BBQ szervezete, a Kansas City Barbeque Society (KCBS) védnökségével a történelmi magyar borvidékhez tartozó Tállyán rendezett versenyen 40 hazai és külföldi csapat mérte össze tudását. A magyarországi BBQ történetének fontos mérföldköveként emlegetett eseményen a versenyzők csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy (brisket) és pluszként a meglepetés Mystery Box kategóriában mérték össze tudásukat, pontosabban füstölgették, sütögették pecsenyéjüket.

Turanitz Gergelyék a győzelemnek köszönhetően részt vehetnek a barbecue világbajnokságon

A fehérváriak a verseny papírformáját felborítva, az esélyesnek tartott brit Miss Piggy’s U.K. és az olasz Bros Hog teamjét megelőzve végeztek az összesített verseny élén, úgy hogy a négy versenykategóriában a 2. (sertésoldalas), 3. (marhaszegy), 8. (csirke) és 10. (sertéslapocka) helyen szerepeltek.

A győzelemnek a legjobban a csapatkapitány, Turanitz Gergely örült, születésnapján vehette át nemcsak a fődíjért és helyezésekért járó pénzdíjakat, hanem a győzelmi trófeát, s ráadásként pedig azt a szabadkártyát, amellyel a csapat részt vehet a BBQ világbajnoki döntőjének számító meghívásos Jack Daniel’s World Championship Barbecue-n versenyen. A KGB BBQ csapata boldogan kiálthatja: Irány Amerika!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában