Mobilitási hét

2018.09.26. 07:25

Bevetésen az új sporteszközök Dégen

A mobilitási hét jó apropót adott az újonnan érkezett sporteszközök felavatására.

Szanyi-Nagy Judit

A résztvevők tollat és bögrét kaptak

Fotó: Nagy Tibor

A teljes iskola megmozdult Dégen: kapcsolódva az autómentes naphoz és a mobilitási héthez, a minap kerékpáros felvonulást és gyalogostúrát szerveztek a településen belül.

– Az önkormányzat és az iskola közös szervezése volt ez – válaszolták a szervezők, Lászlóné Kovács Márta igazgató és Nagy Tibor rendezvényszervező. A megnyitót Gárdonyi Sándorné polgármester tartotta, a lebonyolításban tanárok is közreműködtek, az önkormányzat pedig papírt és tollat biztosított. A rendezvény egy kisebb családi napnak is megfelelt, hiszen a fiatalok a szülőkkel együtt gyalogoltak, kerékpároztak. Aztán az alsósok vetélkedtek, a nagyok pedig egy nyolcállomásos stafétában mérték össze tudásukat.

A résztvevők tollat és bögrét kaptak
Fotó: Nagy Tibor

– A feladatok a közlekedéshez, azok szabályaihoz és a minél sokszínűbb mozgáshoz kapcsolódtak. Érintettük a fenntarthatóság és a megújuló energiaforrások témakörét – beleértve az iskola tetején található napelemeket is –, de KRESZ-táblákról is szó esett – részletezték a szervezők, akik örömmel újságolták, hogy az újonnan beszerzett sporteszközöket (rollereket, deszkát, labdákat) is felavathatták a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában