újragondolt mulatozás

2018.10.16. 07:10

Bajorok lepték el Szabadhídvéget

Ezúttal kicsit átalakult a szüreti mulatság a Dél-Fejérben fekvő településen.

Szanyi-Nagy Judit

Újragondolt mulatozás: szüret bajor módra, népviseletben Fotó: Kiss Alexandra

Október idusán Szabadhídvég és Mezőkomárom közösen összefogva szokta megrendezni a térségben is nagy népszerűségnek örvendő szüreti felvonulást. Ezúttal azonban átalakult a már jól ismert hagyomány: az épülő Sió-híd és a provizórikus építmény megnehezítette a két település között közlekedők dolgát, ezért a szabadhídvégiek úgy döntöttek, inkább egy Október Fesztivált és egy szüreti bált rendeznek meg.

Újragondolt mulatozás: szüret bajor módra, népviseletben Fotó: Kiss Alexandra

A szervező Szabadhídvégi Kiss Lovas Egyesület egyik tagja, Kiss Alexandra így értékelte az eseményt: – Nagyon jól sikerült az első alkalommal megrendezett Október Fesztivál, de az esti szüreti bál sem okozott csalódást. A rendezvényre folyamatosan érkeztek falubeliek és a környéken élők egyaránt.

Alexandra azt is elmondta: a helyszínként funkcionáló helyi söröző-étterem partner volt a szervezésben, bővített étlappal, bajor recept alapján készült csülökkel, párolt káposztával és kolbásszal, valamint háromféle csapolt sörrel rukkolt elő, segítve az esti hangulat megalapozását. De a külső mellett sem mehetünk el szó nélkül! A padló, az asztalterítő és a többi díszítés kék-fehér kockás mintában pompázott, az ablakon pedig nedűvel és habbal teli söröskorsók lógtak – no persze csak papírból. A hagyományos népviseletbe (dirndl) öltözött lányok örömmel kínálták a pereceket, később a felsőnyéki Móriczné Csilla és csapata perdült táncra, a bálban Őrsi Péter húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában