szavazás

2018.10.15. 11:27

Az úttest szélén vagy a járdán biciklizzünk? Olvasóink válaszoltak

Sok vitát generál a biciklisták-autósok helyzete az utakon.

Feol.hu

Talán egy soha el nem múló háború zajlik a kerékpárosok és az autósok között, melyet a rengeteg bicikliút létrehozásával próbálnak enyhíteni a szakemberek. Sok biciklistának azonban ez sem elég, és ennek ellenére is az úttesten közlekednek, ami nemcsak akadályoztatja a forgalmat, de rendkívül balesetveszélyes is. Így sokan inkább a járdán kerékpároznak, ott azonban a gyalogosokat zavarják. Sokan úgy ülnek a nyeregbe, hogy nem ismerik a KRESZ-t, ez is sok konfliktust és sajnos rengeteg balesetet is okoz. Ezért kérdeztük meg Olvasóinkat, hogy Önök szerint mi lenne a legjobb megoldás? Ha a járdát elfelezve alakítják ki a kerékpárutakat, vagy az úttest szélére húzzanak egy biciklis sávot?

Megosztó volt kérdésünk, a szavazatok 18%- arra az opcióra érkezett, hogy igazán mindegy, hová épül, amíg mindenki betartja az alapvető közlekedési szabályokat. Azaz ismeri és használja a KRESZ-t.

Ugyanennyien szavaztak arra az opcióra, miszerint az úttest szélén legyen a bicikliút. A voksok 27%-a inkább a járdát felezné meg a biciklisek számára.

A legtöbb szavazatot semleges válaszunk kapta, a szavazók 37%-a gondolta úgy, hogy egyik megoldás sem jó, de mindenképpen legyenek jól elkülönítve egymástól a kerékpárosok és az autósok, csökkentve ezzel a gázolásos baleseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában