autómentes nap

2018.09.24. 07:15

Az együttmozgás öröme Iváncsán

A település első alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Hét keretében az autómentes nap rendezvénysorozathoz. A programok elsősorban a kicsiknek szóltak.

Sági Zoltán

A futóverseny résztvevőinek közös célfotója

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A 10 órakor elrajtolt öt kilométeres futóversenyre szép számmal jelentkeztek felnőttek is, a nap azonban a korán kelő „ízirájdereknek” kínálta az első eseményt. Az „Aprók a motoron” futamra 9 órára hirdettek gyülekezőt az ovi elé a lábbal hajtós alkalmatosságok tulajdonosainak, akik a templomig és vissza közösen döngethettek egyet.

A futóverseny résztvevőinek közös célfotója
Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Ezzel egyidejűleg az iskolásokat a „Biciklivel az iskoláig” nevű program várta, amelyre a gyülekező fél 9-kor kezdődött. 10 órától egyébként nem csak futni lehetett: a „Nagyik a rolleron” néven meghirdetett akció a megfontoltabb korosztály képviselőit csábította némi könnyelműsködésre. A rendezvények résztvevőinek a szervezők emléklapokkal és érmekkel kedveskedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában