Expó és börze egy helyen

2017.10.06. 08:30

Lehetőség a tájékozódásra továbbtanulók, álláskeresők számára egyaránt

Először kapcsolódik össze két rendezvény, aminek helyszíne az Alba Regia Sportcsarnok lesz: október 16-án az Alba Regia Felsőoktatási Expóra, október 17-én pedig lapunk, a Fejér Megyei Hírlap Állásbörzéjére várják az érdeklődőket.

Gábor Gina

Juhász Zsófia, Mészáros Attila és Borsos Dávid a sajtótájékoztatón

Fotó: Pesti Tamás

Mészáros Attila alpolgármester, Juhász Zsófia, a Programszervező kft. ügyvezetője és Borsos Dávid, a lapunkat megjelentető PLT Kiadói Kft. megyei értékesítési vezetője tegnap sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. A két rendezvény összekapcsolása azért indokolt, mert a duális képzés miatt sok cég közvetlen kapcsolatban áll a felsőoktatási intézmények diákjaival, ugyanakkor az álláskeresők számára is lehetőségeket kínálnak. (A duális képzés lényege, hogy a hallgatók, miközben nappali tagozaton tanulnak, gyakornokként is dolgoznak a képzésben résztvevő és a tanulmányokhoz gyakorlati oktatást adó vállalatoknál.)

A Felsőoktatási Expo október 16-én 13-tól 18 óráig várja a továbbtanulókat, az Állásbörze pedig 17-én 10-től 17 óráig az álláskeresőket.

Juhász Zsófia, Mészáros Attila és Borsos Dávid a sajtótájékoztatón
Fotós: Pesti Tamás

Mészáros Attila hangsúlyozta: a munkaerőhiány kihat a gazdaság fejlődésére. Ezért is előrelépés, hogy már három fehérvári felsőoktatási intézmény kínálatából választhatnak a továbbtanulók: az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Székesfehérvári Campusa és a Kodolányi János Főiskola is képviselteti magát az expón, a partnervállalatokkal együtt. (A tájékoztatón megtudtuk: a három intézmény tavaly 48 céggel együttműködve 215 gyakorlati helyet kínált a fiataloknak.)

Az alpolgármester elmondta: a lehetőségek bővülnek, a BCE a következő tanévben már vendéglátás-turizmus szakot is indít, szintén duális képzési formában.

Juhász Zsófia hangsúlyozta: a programszervező munkatársai és az önkéntesek azon dolgoznak, hogy kialakuljon a párbeszéd a fiatalok és a felsőoktatási intézmények, valamint a vállalatok között. Érdemes a diákoknak mérlegelniük, hogy annak is sok előnye van, ha helyben, Fehérváron tanulnak tovább és szereznek diplomát.

Borsos Dávid értékesítési vezető azt mondta: az Állásbörzének komoly múltja van, a két rendezvény pedig most egymást erősítve még sikeresebb lehet. Hozzátette: ha valaki munkát keres, akkor főként az ismerősöket kérdezi a lehetőségekről, vagy az álláshirdetésekből tájékozódik. Az állásbörzén viszont mód nyílik a közvetlen, személyes információszerzésre. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a börzére annak is érdemes ellátogatnia, akinek ugyan van állása, de a saját szakmájában keres továbblépési lehetőséget, esetleg szívesen váltana szakmát. Elvégre a felnőttképzési, továbbképzési intézmények és a munkaerőközvetítők egyaránt ott lesznek a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában