Fontos győzelem Körmenden

2018.01.18. 18:33

Az edző és a center is elégedett az Alba legutóbbi sikerével

A bajnokságban elért diadal után a nemzetközi kupában is megverte a Körmendet az Alba kosárcsapata.

Horog László

Kasey Hill (kékben) hasznosan kosárlabdázott a körmendi csarnokban

Fotó: Szendi Péter

Harmadik mérkőzését vívta a FIBA Europe Cup második csoportkörében az Alba Fehérvár. A kék-fehérek szerdán este Körmenden vizitáltak és arattak fontos diadalt. Az első három negyedet egyaránt megnyerték, a végjátékban a hazaiak zárkóztak, de az albások végül 85-77-es, megérdemelt sikert arattak. Két győzelemmel és egy vereséggel állnak a kvartettben. Az első meccset hosszabbításban elvesztették Litvániában, aztán hazai pályán verték a török Demir Insaat csapatát, szerdán pedig Vasban nyertek.

- Küzdelmes, kemény mérkőzést vívtunk a körmendiekkel, elsősorban a védekezésünkkel vagyok elégedett. Három negyeden át nagyon hatékonyan játszottunk. Különösen középtávolról céloztunk jól, ez pedig döntőnek bizonyult. A körmendiek megérezték Csorvási Milán hiányát. Felépítettük a mérkőzést, szervezettek voltunk, a második félidőben több mint húsz ponttal is elléptünk. A negyedik játékrészben kissé megzavarodtunk, nem találtuk a ritmust, ebben az időszakban sok hibát követtünk el, de a végjátékban ismét rendeztük a sorokat. Fontos győzelmet arattunk, jó pozícióba kerültünk, de a továbbjutásról még nem beszélünk – jegyezte meg Dzunic Branislav vezetőedző a szerdai összecsapást követően.

Kasey Hill (kékben) hasznosan kosárlabdázott a körmendi csarnokban
Fotós: Szendi Péter

A találkozó legjobbja a fehérváriak csapatkapitánya, Lóránt Péter volt. A center a sorsdöntő szituációkban rendre betalált, mindössze két dobást hibázott a derbin.

- Valóban jól ment, de nem az én teljesítményem fontos, hanem a csapat sikere. Jól kezdtünk, az elején megnyugtató előnyt szereztünk, a folytatásban pedig növeltük a különbséget. A nagyszünet után úgy kezdtünk, ahogy azt az öltözőben megbeszéltük, sikerült még jobban ellépnünk. A végén jött egy hullámvölgy, ami egy ilyen mérkőzésen természetes is. A vége akár szoros is lehetett volna, de mindig jókor találtunk be, értékes győzelem volt. Fontos lépést tettünk a továbbjutás felé. Ha a következő két, hazai mérkőzésünket megnyerjük, minden bizonnyal ott leszünk az egyenes kieséses szakaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában