Borász-halász-vadász találkozó Cikolán

2018.07.17. 15:30

Adony letette voksát a turizmusfejlesztés mellett

Tíz évet összegzett a szombaton a Cikolai-tavaknál megrendezett Fejér Megyei Borász-Vadász-Halász Találkozó.

Sági Zoltán

A perkátai pénzügyőrök tudják, mitől döglik a vaddisznó

Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap

A találkozót, amelynek ötletadó létrehozója Králl István, a Duna-menti Szent Orbán Borrend örökös tiszteletbeli nagymestere, évről évre Fejér megye borrendjei szervezik, rotációban, mindig más-más helyszínen. A korábbiakban is, de idén különösen hangsúlyosan megjelent a rendezvény tematikájában a találkozó nevében kimondatlan fogalom: a gasztronómia. A helyszínválasztás is ennek jegyében történt. A szombati napon a Cikolai-tavak halőrháza mellett fölállított partisátrak sora már a terület új gazdájának jövőbeni, vendéglátásra összpontosító üzleti elképzeléseit vetítette előre. A publikum számára a jövő évben megnyíló tórendszer a horgászat mellett a rekreáció és a minőségi vendéglátás extráit nyújtja majd az odaérkezőknek.

A perkátai pénzügyőrök tudják, mitől döglik a vaddisznó
Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap

Schmidt Attila, a Duna-menti Szent Orbán Borrend nagymestere megnyitójában külön kitért arra, hogy Adony polgármestere, Ronyecz Péter személyesen interveniált a borrendnél a rendezvény helyben tartása érdekében – ajánlott ugyanis helyszínt más település is. A polgármesteri közbenjárás eredményeképpen került az idei találkozó fókuszába az a páratlan természeti környezet, amelynek tudatos hasznosítása a jövőben Adony városának gasztronómiai és turisztikai vonzerejét tovább növelheti.

A jubileumi találkozón olyan ismert személyiségek tartottak rövid előadásokat, mint Besenyei Péter világkupagyőztes műrepülő, Kovács Kristóf producer és étteremtulajdonos, illetve Zsadányi László üzletember és borász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában