régi hagyomány

2018.06.18. 07:15

A pázmándi családok hetén sokakat megszólítottak

A születés hete régi hagyomány Pázmándon, hiszen fontos, hogy a családok, gyermekvállalásra készülők is találjanak maguknak iránymutató programokat a településen.

S. Töttő Rita

A kisbabásoktól kezdve a párkapcsolatban élőkig sok mindenkinek nyújtott programokat a családok hete múlt héten Pázmándon. Volt szó arról, hogyan tanuljuk meg az egymásra támaszkodás művészetét – erről Kratancsik Anna mellett Virányiné Reichenbach Mónika EFT-terapeuta tartott előadást.

Az, hogy Virányiné Reichenbach Mónika, aki egyben a település polgármestere is részt vesz ilyen foglalkozásokon, mutatja Pázmánd törekvését, hogy a helyi eseményekbe minél több szakembert vonjanak be. A téma izgalmas: pároknak és egyedül érkezőknek is érdekes önismereti utat jelent, vajon tudják-e a másikról, melyek a kedvenc dolgaik? A magunkról ismert és tudott jellemzőket is segítették rendszerbe foglalni a terapeuták: volt szó arról, mi gátol, ki/mi fontos, honnan jöttünk, mitől félünk. Felvázolhattunk különböző utakat, amelyeket megjártunk vagy szeretnénk megjárni. Sok minden felfedezhető egy ilyen terápia segítségével, amire nem is gondolnak a résztvevők: a gátló tényezők, a dolgok, amelyek előrevisznek, mind rendszerbe kerülnek.

– Döntéshelyzetbe érve ezek iránytűként segíthetnek – tette hozzá a polgármester, aki szerint ha valaki csodákat akar megélni, akkor ki kell lépnie a komfort zónából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában