Az áldozattá válás elkerülése érdekében

2018.09.20. 08:30

A megyei rendőr-főkapitányság több megfontolandó tanáccsal is szolgál

Szerdán írtunk egy esetről, miszerint egy férfi járja a lakótelepi lakásokat, nyílászárócserét ajánl föl.

Majer Tamás

Az idegeneket fenntartásokkal kezeljék, ne engedjenek be bárkit a lakásukba, különben könnyen pórul járhatnak Fotó: FMH-Archív

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint önmagában nem valósul meg jogsértés azzal, hogy egy cég nevében, lakásokat felkeresve kínál bárki szolgáltatást, hiszen mindenkinek saját belátására van bízva az, kíván-e élni az ajánlattal vagy sem.

A konkrét ügyben a lapunkat tájékoztató asszony, akinél utóbb a rendőrség is járt, közölte: visszamondta a megbeszélt munkát, bejárati ajtajának cseréjét. Ennek folytán – áll a szerződésében (igaz, csak apró betűvel), amelyet a férfival kötött – elveszti az előzetesen átadott 20 ezer forintot, azt a vállalkozó nem köteles visszatéríteni.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a megyei rendőr-főkapitányság több megfontolandó tanáccsal is szolgál. Soroljuk. – Amennyiben bárkinél gyanús személyek jelennek meg, érdemes bejelentést tenni a segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Fontos, hogy legelőször a rendőrséget értesítsék az érintettek! Sok esetben ugyan hasznos az információk és tapasztalatok megosztása a közösségi oldalakon, azonban a rendőrök csak akkor tudnak segíteni, ha bejelentés vagy feljelentés alapján tudomásukra jut a jogsértő vagy gyanús cselekmény – írják.

Az idegeneket fenntartásokkal kezeljék, ne engedjenek be bárkit
a lakásukba, különben könnyen pórul járhatnak Fotó: FMH-Archív

– Az idegeneket fenntartásokkal kezeljék, ne engedjenek be bárkit a lakásukba! Tartsák szem előtt, hogy a felkínált szolgáltatásokat nem kötelesek elfogadni, következmény nélkül elutasíthatják azokat! Amennyiben egy céggel szerződést kötnek, az iratot teljes terjedelmében tanulmányozzák át, az apró betűs részeket is! Előleg átadásáról kérjenek bizonylatot!

Ellenőrizzék a cég képviseletében megjelent személy megbízási munkaviszonyát! – teszik még hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában