Búcsúzunk a móri fiatalembertől

2018.09.25. 12:00

A leghosszabb útra indult: elhunyt a nagy vándor

Követte az álmát, de helyette a végzet érte utol Gecse Balázs Gergőt, aki távol a hazájától, Franciaországban halt meg, egy tragikus balesetben.

Palocsai Jenő

Több mint tíz éve vándorolt Gecse Balázs Gergő

Forrás: zaol.hu

A 32 éves, móri születésű fia­tal férfi nem félt megvalósítani önmagát, ezért mikor 14 évvel ezelőtt elhagyta a gimnáziumot, épített egy szekeret. Négy szarvasmarha, két kecske, egy kutya és egy szájharmonika volt akkor az útitársa. Szinte az egész országot bejárta és mindenhol szívesen látták. Nomád életet élt és az efféle létformához kapcsolódó mesterségek segítségével tartotta fenn magát. Kitanulta a fafaragás, a bőrművesség, a nemezelés, az asztalosság, a patkolás, de még a kötélverés és a bőrművesség tudományát is. Nagy igényei nem voltak. Maga sütötte a kenyerét is, így nélkülöznie sosem kellett, de lisztet nem lehet termeszteni útközben. Mikor már szűkösek voltak a keretek, elindult világot látni, ahogy a királyfik a mesékben, és bevette Európát. A majdnem 2200 méter magas Kis Szent Bernát-hágón keresztül érkezett Franciaországba.

Több mint tíz éve vándorolt Gecse Balázs Gergő
Fotó: zaol.hu

Vasárnap délelőtt is így haladt a napfényes 165-ös úton, kedélyesen beszélgetve egy francia házaspárral, Villard-­Bonott közelében. Ő a szekér mellett ment, az út belső oldalán. Egy kilencven körüli autóvezető nem vette észre őt a ragyogó napfény miatt, és megtörtént a tragédia.

A kitűzött álom biztosan nem ez a tragikus és korai vég volt, mégis hinni kell abban, hogy 14 év szabadság és az a sok kilométer boldoggá tette és így mégis elérte az álmot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában