Ballagás és tanévzáró a Hunyadi Mátyás általánosban

2018.06.19. 07:00

A Győry-kastélyban szerenádoztak a perkátai diákok

Szombaton tartotta a Hunyadi Mátyás Általános Iskola a ballagási és tanévzáró ünnepségét. Az eseményt megelőzően a nyolcadik osztályos tanulók június 14-én a Győry-kastély épületében tartották meg szerenádjukat, ahol elérzékenyülve búcsúztak el pedagógusaiktól.

Horváth Dóra

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjainak szerenádja a Győry-kastélyban Fotó: Szombat Katalin

A ballagási ünnepségen elsőként Dankó Ramóna hetedik évfolyamos tanuló búcsúzott a nyolcadikosoktól, beszédében abbéli reményét fejezte ki, hogy jó szívvel fognak fiatalabb társaikra visszagondolni középiskolai tanulmányaik alatt is. Őt Áldott Bence követte a nyolcadikosok képviseletében, aki a többiek nevében is elköszönt tanáraiktól, társaiktól, az iskolától – és megköszönte az osztályfőnökök kitartó, türelmes munkáját.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjainak szerenádja a Győry-kastélyban
Fotó: Szombat Katalin

Díjazták a fiatalokat

A gyerekek után László Norbertné, az iskola szülői szervezetének vezetője adott át ajándékot a közösségi munkában kiemelkedő, ballagó fiataloknak. Az ünnepség Szilasy Lászlónak, a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatójának ballagási beszédével folytatódott, amelyben az igazgató elmondta: volt szerencséje mindkét osztályban órát tartani, s kellemes emlékek kötik őt a búcsúzó diákokhoz.

Megható és szellemes anekdotát mesélt el a két osztályról, amellyel mosolyt és könnyet egyaránt csalt az arcokra. Sok sikert kívánt a középiskolai tanulmányaikhoz, s elmondta, hogy bízik abban, hogy csupán az intézménynek intenek búcsút, pedagógusaikat nem felejtik el. A beszédet követően átadták a kiemelkedően teljesítő ballagóknak a jutalomkönyveket, majd a ballagási ünnepséget luftballonok égbe eresztésével zárták a búcsúzó gyerekek.

Tanévzáró

A délután második részében kezdetét vette az tanévzáró ünnepség. Szilasy László igazgató beszédében megköszönte mind a diákok, mind a pedagógusok és szülők egész éves munkáját, segítségét és kitartását, valamint a szülőknek azt is, hogy az intézményre bízták gyermekük oktatását. Ezt követően Hegedűs Gabriella és Horváthné Horgos Judit igazgatóhelyettesek segítségével kiosztotta a jutalmakat a kitűnő tanulók számára. Az ünnepség alatt az iskola énekkara adott elő hangulatos, nyárváró dalokat.

A szerenád hallgatósága: az iskola tanárai
Fotó: Szombat Katalin

A jutalmazások után a Perkátai Polgárőrség vezetősége képviseletében Horváth István elnök és László Norbert titkár adott át ajándékutalványt két csapat számára, akik sikeresen vettek részt a tanév során közbiztonsággal kapcsolatos versenyen. Hegedűs Gabriella igazgatóhelyettes szintén megköszönte azon tanulóknak a segítségét, akik a papírgyűjtési munkák körül tevékenykedtek aktívan. Jutalmat kaptak még azok a pedagógusok és tanulók is, akik a tanév során egy napot sem hiányoztak: ők az egészség jegyében egy almát vehettek át ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában