Látogatók az egyetemen

2018.05.23. 08:00

A Corvinus fehérvári campusát egyedivé teszi a duális képzés

A Corvinus Egyetem fehérvári campusán a város és a környék középiskoláinak vezetőit látták vendégül kedden délelőtt. A szakmai reggelit első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg.

V. Varga József

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A találkozón köszöntőt mondott Zoltayné Paprika Zita, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának dékánja, Mészáros Attila alpolgármester és András Krisztina, az egyetem fehérvári campusának rektori megbízottja. Az egyetem bemutatta képzési kínálatát, szó esett a duális képzés tapasztalatairól, a megyeszékhely és a vonzáskörzetében működő középiskolák képviselői megismerkedtek a Corvinus vezetőivel és szakfelelőseivel.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Elhangzott: a kapcsolatot élővé és folyamatossá szeretnék tenni. Az egyetem gazdálkodástudományi karára az idén 14 700-an jelentkeztek, amely 4295 elsőhelyes jelentkezőt takar – mondta el Zoltayné. A legutóbbi négy évet tekintve országosan a legnépszerűbb kar a Corvinus gazdálkodástudományi kara, a fehérvári campust pedig egyedivé teszi, hogy a duális képzéseket itt

kínálják. Az idén 599-en jelentkeztek Fehérvárra, melyből 166-an elsőhelyes képzésként jelölték meg a sportközgazdász és a turizmus-vendéglátás szakot.

Székesfehérvár az ország egyik legjelentősebb gazdasági erőcentruma – hangsúlyozta Mészáros. Sok hazai és multinacionális cég működik a városban, ezért a mérnökök mellett fontos, hogy gazdasági szakemberek is dolgozzanak itt. Amint kifejtette: kezd beérni az a munka, amit a város a Corvinussal közösen végez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában