2025.05.14. 07:30
GrillszezON kisokos: minden, amit tudni kell!
Nyakunkon a grillszezon! De milyen étel a legjobb grillen készítve és milyen grillt válasszanak a kezdő sütögetők? A szabadbattyáni Pokol Pince Étterem szakácsa, Burai Károly elmondja!

Forrás: delmagyar.hu
Kevés jobb érzés van annál, mint amikor az ember összeül a családjával vagy a barátaival egy hosszú hét után a hétvégén és saját kezűleg elkészíti az asztalra valót, mindezt pedig a szabadban, madárcsicsergés közben és napsütésben. Ehhez, ha egy kicsit növelni szeretné valaki a ’szintet’ és nem ez kisebb tűz felett sütögetne, be kell szerezni egy grillkészüléket. De milyet? Az elektromos, a nyílt lángú vagy a faszenes grill a legjobb? Burai Károly szerint, nem is kérdés! Ha valaki igazi ízekre és élményre vágyik, akkor mindenképpen faszenes grillt válasszon, azokon készülnek a legjobb ételek – mondta a feol.hu-nak.

Forrás: mindmegette.hu
Még mindig az előkészületeknél maradva, a jó ízekhez hozzá tartozik a megfelelő pác is, amit legalább egy nappal a sütögetés előtt célszerű elkészíteni és beleforgatni a választott húst, ami ezáltal gyorsabban el is készül.
Húsok, amik grillen készítve a legjobbak
A Pokol Pince Étterem szakácsa azt mondja grillen elkészítve a legfinomabb a csirkemell, tarja, bélszín vagy hátszín, illetve a a jó minőségű kézműves sajtok is közkedveltek. A karajt viszont nem ajánlja, az ugyanis nagyon kiszárad. Ha pedig zöldségek, akkor a paradicsom, gomba, paprika és spárga remek választás.
A szabadtéri sütés-főzésnél nem szabad megfeledkezni a bográcsozásról sem, aminek itthon még mindig nagy divatja van és nyaranta rengeteg családi asztalra kerül olyan étel, ami bográcsban főtt. Paprikás krumpli, babgulyás, halászlé – ezek mind isteniek, ha bográcsban főzzük őket, de a szakácsnak mégis a marhapörkölt az egyik kedvenc bográcsos étele. Igaz, sokáig tart, amíg elkészül, de megéri kivárni!