2025.03.21. 15:30
Pékeket és édességkészítőket díjaztak
Március 21-én, pénteken tartották az országos Pék és Édességkészítő Szakma Kiváló Tanulója Verseny záróünnepségét és eredményhirdetését a Hotel Mercure Magyar Királyban.
Az országos Pék és Édességkészítő Szakma Kiváló Tanulója Versenyt már hosszú évek óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezi meg. Ennek idén a székesfehérvári Kisalföldi ASzC Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola adott otthont – hallhattuk Lóky Gabriella Judittól, a NAK Fejér Megyei Területi Szervezetének szakképzési referensétől.

A záróünnepségen részt vett Mészáros Attila alpolgármester is, aki úgy fogalmazott, hogy a pék és édességkészítő szakma mindig is volt és bízik benne, hogy mindig is lesz, hiszen az általuk elkészített élelmiszerek a mindennapjaink része. A mesterséges intelligencia egyre nagyobb térnyerésére utalva az alpolgármester hozzátette: sok mindent helyettesíthet és helyettesíteni is fog az MI, az emberi kreativitást azonban nem, ez pedig szerves része e két szakmának.
Hoczek László József, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója beszédében reflektált Mészáros Attila szavaira, mely szerint az MI nem pótolja és nem is fogja a jó kezek munkáját és az ügyes mozdulatokkal készült pékárukat, édességeket. Majd elmondta: az idei versenyen összesen 20 diák mérte össze tudását, 11 pék és 9 édességkészítő.
Pékeket és édességkészítőket díjaztak Székesfehérváron
Fotók: Nagy Norbert / FMH