Nem csitulnak az indulatok

2024.07.09. 10:35

Székesfehérváron a fejlemények ellenére megtartják a tüntetést!

Hiába nevezték ki hétfőn hivatalosan is a Vasvári Pál Gimnázium új igazgatóját, Havranek Máriát, akit az illetékes Tankerület közleménye szerint a pedagógusok egyhangúlag támogattak, az egykori vasváriás diák, a szerdai megmozdulás szervezője nem visszakozik: „17 órakor az Országalmánál tüntetünk!"

Kecskés Zoltán

Bár kinevezték teljes felújítás előtt álló fehérvári iskola új igazgatóját, megtartják a megmozdulást.

Fotó: Nagy Norbert

Nyugvópontra juthat a vita? – tettük fel a kérdést tegnap késő délutáni cikkünkben. A ma délelőtt megjelent közlemény, nem épp erre enged következtetni. 

Horváth Bence a közösségi oldalára írt bejegyzésében keményen bírálta a Székesfehérvári Tankerületi Központot, szerinte innentől egyetlen fehérvári iskolaigazgató sincs biztonságban! Az egykori vasváris diák úgy véli, a Tankerület által kiadott sajtóközlemény a helyzet elferdítése, melyet határozottan visszautasítanak, hiszen a Vasvári nem akart igazgatóváltást! Hozzátette azt is, hogy a Tankerület eljárása mennyire ártó és megalázó volt.

A szervező a Vasvári Közössége nevében azt is leszögezi, hogy az esemény és a teljes kampányuk a különböző politikai oldalaktól mentes és önkéntes civil szerveződés, amelyet a beérkező adományokból finanszíroznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában