Megállapodás

2024.07.09. 20:36

Együttműködés a FEMA és a Katasztrófavédelem között: erre szerződött az állatmentő csapat

Együttműködési megállapodást kötött a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. A kutató-mentő munkában segítik az állatok mentését. Következő terveik megvalósításához pedig segítséget kérnek.

S. Töttő Rita

Fotó: FEMA Állatmentők

A magyar állatvédelemben egyedi kezdeményezés részese a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület. Bence Lajos, a Fema Állatmentő Egyesülete vezetője a feol.hu-nak elmondta: a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutató-mentő tevékenységét segíti az állatmentő szervezet már évek óta, melyet azonban most együttműködési megállapodással pecsételtek meg.

- Dari Csabával és a Pákozdi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel dolgozunk együtt régóta, s vele gondolkoztunk azon, hogyan tudnánk, mint állatmentők, még aktívabban segíteni a katasztrófavédőknek a mentéseik során.  Így jutottunk arra, hogy együttműködési megállapodás keretében ajánljuk fel állandó segítségünket – tette hozzá az állatmentő, aki számos balesetnél, bajba jutott, sérült állat mentésénél vagy éppen a gazda sérülése miatt elhelyezésre szoruló állat esetében segédkezett már a tűzoltóknak korábban is. Így pontosan tudja, mit is vállal a FEMA ezzel a lépéssel: még több munkát, még több mentésre szoruló állatot. De, mint mondja, nagy szükség van erre a lépésre, hogy amikor valóban baj van és egy állat segítségre szorul, a katasztrófavédelemnek se kelljen azon gondolkodni, hivatalosan melyik szervezethez forduljon segítségért. Mostantól a FEMA egyesületéhez, melynek önkéntesei és tagjai azonnal intézkednek.

- Abban bízunk, hogy olyan egyedi tevékenységgel fogunk foglalkozni, amely az országban egyedülálló, ezért támogatók jelentkezését is szívesen vennék ehhez a nagy vállaláshoz – mutatott rá az állatvédő, kiemelve: további elképzeléseik megvalósításához egy fiatal használtautóra lenne még szükségük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában