Folyamatosan nő a gyermeklétszám

2024.06.12. 19:30

Új óvodai csoport indulhat Iváncsán

Egyre több gyermek születik, s egyre több kisgyermekes család költözik Iváncsára, ami azzal is együtt jár, hogy a falu gyermeklétszáma túlnő az óvoda befogadóképességén. Új csoport indításán dolgozik az intézmény és az önkormányzat.

Héjj Vivien

Az örvendetesen gyarapodó gyermeklétszám miatt új csoport indulhat az óvodában

Forrás: Iváncsa Község Önkormányzat közösségi oldala

A részletekről Iváncsa polgármestere, Molnár Tibor adott hírt a község közösségi oldalán, ahol úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy egyre több gyerek születik, és nagyon sok kisgyermekes család költözik Iváncsára, de ez azzal is járt, hogy 14 helyi kicsit nem tudtak felvenni az óvodába. A polgármester a bejegyzésben arra is kitért, a helyi bölcsődében is hatalmas a túljelentkezés, ám egy új óvodai csoport elindítása a bölcsőde helyzetén is javíthat, hiszen így a 2,5 éves kort betöltött gyerekeket már el tudnák helyezni az óvodában.

– Az új csoportszobát már korábban kialakítottuk, a mosdó és az öltöző felújítását a nyáron elvégezzük, valamint a szükséges bútorokat is beszerezzük – fogalmazott a polgármester, s arról is beszélt, az óvoda vezetőjével egyeztetve a bővítés által létrejövő álláshelyeket is meghirdették, ám azok betöltése egyelőre nehezebb feladatnak tűnik.

– Az érintett, korábban felvételt nem nyert szülőket az óvoda vezetője a következő hetekben tájékoztatni fogja, remélem, ez az intézkedés sok család számára jelenti majd a munkába való visszatérés, illetve gyermekük megnyugtató óvodai elhelyezésének lehetőségét – tette hozzá Molnár Tibor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában