Megkérdeztük, miért döntöttek így

2024.06.15. 18:00

Szombattól változott a velencei ügyelet - de csak ebben az időszakban!

Június 15-e szombattól megváltozik a velencei rendelőintézetben az ügyeleti ellátás ideje. Ám ez a változás csak bizonyos időszakra szól.

S. Töttő Rita

Fotó: STR/FMH-archív

Ahogy azt megírtuk, a velencei szakorvosi rendelőintézetben megváltozik az ügyelet időtartama. Megkérdeztük az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ), miért döntöttek így. Mint ismeretes, Fejér vármegyében az ügyeleti ellátást ugyanis február 1-jétől az Országos Mentőszolgálat biztosítja.

– Az egyes ügyeleti telephelyek elhelyezkedését, működésének időtartamát az Országos Mentőszolgálat részletes elemzést követően tervezte meg, figyelembe véve többek között a lakosságszámra, az infrastruktúrára és a sürgősségi osztályoktól való távolságra vonatkozó adatokat – mondta el a feol.hu-nak Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és pr vezetője. – A betegbiztonság fenntartása érdekében, valamint a nyári idegenforgalmi szempontból kiemelt időszakra tekintettel idén, a június 15-e és szeptember 1-je közötti időszakban a velencei ügyeletet megerősítjük, ami azt jelenti, hogy a hét minden napján változatlan helyszínen Velencén, a Balatoni út 65. szám alatti rendelőintézetben hétköznap délután 16 és másnap reggel 8 óra, hétvégén és ünnepnapokon pedig reggel 8 órától másnap reggel 8 óráig kerül biztosításra az ügyeleti ellátás a velencei ügyeleti ponton, valamint a helyszíni ellátás érdekében ügyeleti kocsi is működni fog.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában