Múzeumok Éjszakája

2024.06.20. 13:00

Székesfehérvár kiemelt helyszín lesz szombaton

A Múzeumok Éjszakája programsorozat kiemelt központja idén Székesfehérvár lett, ahol 26 helyszínen, 100 eseménnyel várják az érdeklődőket.

Gombor Lili

Forrás: SZKKK

A Múzeumok Éjszakája különleges programokkal vár mindenkit június 22-én, melynek idén egyik központja Székesfehérvár lett. 26 helyszínen, mintegy 100 eseményre várják majd az érdeklődőket. A rendezvényeket – hatéves kor fölött – kizárólag karszalaggal lehet látogatni. A bevételt – az eddigi évek gyakorlatához hasonlóan – 2024-ben is jótékonysági célra fordítja a város.

A befolyt összeget idén a Regőczi Alapítvány kapja, melyet Áder János és felesége, Herczegh Anita hozták létre a koronavírus miatt árván maradt gyermekekért. Az összeget Székesfehérvár önkormányzata kiegészíti 2,5 millió forinttal – olvasható Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán. 

A karszalagokat június 15-től – a rendezvény napján 23 óráig nyitva tartó – Tourinform Irodában (Városház tér, Hiemer-ház) lehet beszerezni, ezen kívül – korlátozott számban – a legtöbb helyszínen is hozzájuthatnak a látogatók. A karszalagokért befolyó összeget jótékony céllal, adományként gyűjtik a szervezők, az ajánlott minimális hozzájárulás összege 500 forint. A hozzájárulások gyűjtése adománygyűjtő dobozban történik, készpénzben, a pénzből visszaadni nem tudnak a szervezők, ahogy pénzt váltani sem.

A Múzeumok Éjszakájának székesfehérvári programjai IDE kattintva olvashatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában